Смак і якість м’ясної страви, залежать не тільки від свіжості м’яса, але і від використаного маринаду. Цей рецепт допоможе вам приготувати ніжне і соковите м’ясо, причому м’ясо можна брати будь-який. Розрахований маринаду на 5 кг м’яса.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- м’ясо будь-яке – 5 кг;
- сіль – 200 г (по 100 г для сухого і мокрого маринаду);
- цукор і перець – по 1 ч.л;
- часник – 1 головка;
- лавровий лист – 5-6 шт;
- горошок перець і гвоздика на смак.
Для сухого маринаду візьміть:
- сіль – 100 г;
- цукор і перець по 1 ч.л;
- подрібнений часник.
Процес приготування маринаду
Часник пропускаємо через прес і змішуємо всі інші інгредієнти для сухого маринаду.
М’ясо підготовлюємо і просушуємо паперовими рушниками. Обмащуємо сухим маринадом, кладемо в ємність, накриваємо кришкою і ставимо на добу в холодильник.
Варимо маринад з усіх інгредієнтів, доводимо до кипіння і охолоджуємо, заливаємо м’ясо і ставимо в холодильник.
Маринуватися м’ясо буде 1 тиждень, кожен день його потрібно перевертати.
Виймаємо м’ясо, обертаємо марлею і підвішуємо, щоб він стік.
Поміщаємо в рукав для запікання і запікаємо в духовці або коптимо в коптильні.