Маринад для м’яса «Ідеальний». Ніжний і соковитий!

Маринад для м'яса «Ідеальний» - рецепт приготування

Смак і якість м’ясної страви, залежать не тільки від свіжості м’яса, але і від використаного маринаду. Цей рецепт допоможе вам приготувати ніжне і соковите м’ясо, причому м’ясо можна брати будь-який. Розрахований маринаду на 5 кг м’яса.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • м’ясо будь-яке – 5 кг;
  • сіль – 200 г (по 100 г для сухого і мокрого маринаду);
  • цукор і перець – по 1 ч.л;
  • часник – 1 головка;
  • лавровий лист – 5-6 шт;
  • горошок перець і гвоздика на смак.

Для сухого маринаду візьміть:

  • сіль – 100 г;
  • цукор і перець по 1 ч.л;
  • подрібнений часник.

Процес приготування маринаду

Часник пропускаємо через прес і змішуємо всі інші інгредієнти для сухого маринаду.

М’ясо підготовлюємо і просушуємо паперовими рушниками. Обмащуємо сухим маринадом, кладемо в ємність, накриваємо кришкою і ставимо на добу в холодильник.

Варимо маринад з усіх інгредієнтів, доводимо до кипіння і охолоджуємо, заливаємо м’ясо і ставимо в холодильник.

Маринуватися м’ясо буде 1 тиждень, кожен день його потрібно перевертати.

Виймаємо м’ясо, обертаємо марлею і підвішуємо, щоб він стік.

Поміщаємо в рукав для запікання і запікаємо в духовці або коптимо в коптильні.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: