Маринована капуста “Добова”. Що я додаю в капусту, щоб вона вийшла смачною, ароматною і хрусткою

Ця капуста дійсно маринується рівно добу. Вона виходить хрусткою, смачною, ароматною і вже готовою до подачі на стіл. У цьому рецепті, можна сказати, вже “все включено”: вам залишається тільки накласти капусту в салатник. Оскільки капуста дуже швидко робиться, я мариную її потроху, щоб цей салат з капусти був завжди свіжий.

РЕЦЕПТ на 3-х літрову банку:

  • Капуста – 1 невеликий качан
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Болгарський перець – 1 шт
  • Гіркий перець – за бажанням
  • Часник – 3 – 4 зубчики
  • Лавровий лист – 3 шт
  • Запашний перець горошком – 5 шт
  • Чорний перець горошком – 10 шт

МАРИНАД:

  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 2 ст ложки
  • Цукор – 4 ст ложки
  • Соняшникова олія – 0,5 склянки
  • Оцет (70%) – 1 ст ложка

Капусту дрібно шаткуємо, морква натираємо на корейській тертці, цибулю ріжемо півкільцями, перець ріжемо соломкою, часник дрібно ріжемо.

Маринована капуста "Добова". Що я додаю в капусту, щоб вона вийшла смачною, ароматною і хрусткою

Все перемішуємо, додаючи спеції за рецептом, і злегка мнемо руками.

Укладаємо щільно капусту в банку.

Воду доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, оцет і олію.

Цим маринадом заливаємо капусту, накриваємо пластиковою кришкою (не закриваємо) і залишаємо при кімнатній температурі на добу. Потім прибираємо банку в холодильник, щоб капуста охолола. Капуста готова!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: