Маринована капуста по-домашньому: покроковий рецепт

Капуста, маринована по-домашньому, виходить за смаком дуже схожою на квашену. Тільки готується в два рази швидше. І її можна їсти вже через добу. Вона прекрасно підійде в якості основної закуски. А ще її можна додавати в вінегрет або використовувати для начинки в пирогах, пиріжках. Капуста виходить дуже смачною і стане популярна у вашій родині.

Необхідні продукти

  • капуста – 3 кг
  • морква – 300 гр
  • лавровий лист – 5 шт
  • чорний перець горошком – 1 ч.л.

Для маринаду

  • вода – 2,5 л
  • сіль – 1/2 ст
  • цукор – 1/2 ст
  • оцет 9% – 1/2 ст

Починаємо приготування

Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо розсіл до кипіння.

Морква очищаємо і натираємо на тертці. Шаткуємо невеликими шматочками капусту.

Капусту і моркву перекладаємо в миску, додаємо перець горошком і лавровий лист. Все добре перемішуємо і капусту м’яти не варто.

Перекладаємо овочеву суміш в каструлю.

У маринад додаємо оцет, перемішуємо і вливаємо в капусту. Зверху кладемо тарілку і гніт. Залишаємо при кімнатній температурі на 1 добу. Через відведений час капуста буде готова, можна подавати до столу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: