Капуста, маринована по-домашньому, виходить за смаком дуже схожою на квашену. Тільки готується в два рази швидше. І її можна їсти вже через добу. Вона прекрасно підійде в якості основної закуски. А ще її можна додавати в вінегрет або використовувати для начинки в пирогах, пиріжках. Капуста виходить дуже смачною і стане популярна у вашій родині.
Необхідні продукти
- капуста – 3 кг
- морква – 300 гр
- лавровий лист – 5 шт
- чорний перець горошком – 1 ч.л.
Для маринаду
- вода – 2,5 л
- сіль – 1/2 ст
- цукор – 1/2 ст
- оцет 9% – 1/2 ст
Починаємо приготування
Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо розсіл до кипіння.
Морква очищаємо і натираємо на тертці. Шаткуємо невеликими шматочками капусту.
Капусту і моркву перекладаємо в миску, додаємо перець горошком і лавровий лист. Все добре перемішуємо і капусту м’яти не варто.
Перекладаємо овочеву суміш в каструлю.
У маринад додаємо оцет, перемішуємо і вливаємо в капусту. Зверху кладемо тарілку і гніт. Залишаємо при кімнатній температурі на 1 добу. Через відведений час капуста буде готова, можна подавати до столу.