Маринована капуста по-корейськи – смачна, ароматна і хрустка

Маринована капуста по-корейськи – варіант швидкої закуски і для тих, у кого немає часу готувати звичайну квашену і для любителів гостренького. Готова капуста буде через 10-12 годин, за цей час вона встигне просочитися насиченим маринадом, але залишиться щільною, хрусткою.

Складові:

  • Капуста білокачанна – 600 г.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 невелика головка.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Перець чилі свіжий (невеликого розміру) – 2 шт.
  • Перець запашний – 4-5 горошин.
  • Коріандр мелений – 2/3 ч. л.
  • Коріандр в зернах – 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Оцет 9% міцності – 4 ст. л.
  • Вода – 1 л.

Як приготувати:

1. Від качана капусти відрізаємо скибочки шириною 3-4 см. Потім ріжемо невеликими квадратиками і розбираємо на шматочки більш тоншій. Висипаємо в глибоку миску.

2. Цибулю нарізаємо півкільцями або пір’ям, не надто тонко. Моркву подрібнюємо на тертці корейською короткою соломкою. Або тремо через велику терку. Додаємо цибулю і моркву до капусти.

3. Гострий стручковий перець ріжемо кільцями. Для зменшення гостроти насіння прибираємо, якщо готуємо капусту гострою, залишаємо. Часникові зубці нарізаємо пластинами.

4. Всипаємо мелений коріандр. Додаємо в овочеву суміш горошини запашного перцю і цілі зерна коріандру.

5. Вливаємо в капусту рафіновану соняшникову олію. Все добре перемішуємо і поки відставляємо в сторону.

6. Готуємо гарячий маринад-заливку для капусти. Наливаємо в каструльку літр води, додаємо сіль і цукор. Розмішавши, доводимо до кипіння і варимо дві-три хвилини.

7. Прибравши каструлю з вогню, вливаємо в маринад столовий 9% оцет. Розмішуємо.

8. Заливаємо гарячим маринадом капусту, повністю покриваючи овочі. Якщо маринаду недостатньо, кладемо зверху блюдце або тарілку і ставимо вантаж – маринад виступить поверх овочів, вони будуть закриті. У такому вигляді залишаємо капусту на 10-12 годин при кімнатній температурі.

9. Після маринування переставляємо ємність з капустою в холодильник.

Маринована капуста по-корейськи вже готова, але краще дати їй постояти ще день, щоб шматочки рівномірно просочилися ароматним остреньким маринадом. Подаємо закуску злегка охолодженою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: