Маринована капуста з гірчицею: мій улюблений варіант смачної закуски

Обожнюю капусту в будь-якому вигляді: і смажену, і тушковану, і квашену. Але маринована капуста з гірчицею – фаворит. Вона виходить незвичайною, пікантною, солодкуватою, з гірчичним присмаком.

Багато закуски відразу робити не рекомендую: адже всі овочі можна купити в магазині в будь-який час року. Як тільки з’їли першу порцію, йдемо за наступною. Маринована капуста стане відмінним доповненням до м’яса і гарніру з картоплі, закускою до напоїв на святковій вечірці. Загалом, універсальне рішення для будь-якого випадку.

Необхідні інгредієнти:

  • 1,5 кілограма капусти;
  • дві великі морквини;
  • дві головки ріпчастої цибулі.

Для маринаду:

  • 100 мілілітрів рослинної олії;
  • 90 грам цукрового піску;
  • 100 мілілітрів яблучного оцту;
  • півтори чайних ложки солі;
  • одна чайна ложка гірчиці.

Маринована капуста з гірчицею: як закрити на зиму

Білокачанну капусту необхідно нашаткувати соломкою: зробіть це будь-яким зручним для вас способом.

Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на тертці для корейських овочів.

Дві цибулини середнього розміру очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими четвертинками.

Перекладаємо усі овочі в підходящий посуд (у мене це спеціальний тазик). Все добре перемішуємо руками і прибираємо на деякий час в сторону.

Займемося маринадом. У сотейник або невелику каструлю наливаємо рослинну олію, додаємо цукровий пісок, яблучний оцет, сіль і готову гірчицю (у мене гостра, зроблена своїми руками), перемішуємо.

Ставимо посуд на плиту, доводимо на невеликому вогні до кипіння, варимо 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло.

Готовий маринад знімаємо з вогню і відразу поливаємо ним капусту (прямо в тазику).

Перемішуємо і залишаємо овочі на 2 години, за цей час треба буде 2 рази перемішати.

Розкладаємо готову мариновану капусту по чистим сухим баночкам, утрамбовуючи, закриваємо звичайними кришками. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2,5 літра капусти.

Прибираємо банки в холодильник, пробу можна знімати вже на наступний день. Але особливо смачною (на мою думку) капуста буде на 3-4 день.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: