Обожнюю капусту в будь-якому вигляді: і смажену, і тушковану, і квашену. Але маринована капуста з гірчицею – фаворит. Вона виходить незвичайною, пікантною, солодкуватою, з гірчичним присмаком.
Багато закуски відразу робити не рекомендую: адже всі овочі можна купити в магазині в будь-який час року. Як тільки з’їли першу порцію, йдемо за наступною. Маринована капуста стане відмінним доповненням до м’яса і гарніру з картоплі, закускою до напоїв на святковій вечірці. Загалом, універсальне рішення для будь-якого випадку.
Необхідні інгредієнти:
- 1,5 кілограма капусти;
- дві великі морквини;
- дві головки ріпчастої цибулі.
Для маринаду:
- 100 мілілітрів рослинної олії;
- 90 грам цукрового піску;
- 100 мілілітрів яблучного оцту;
- півтори чайних ложки солі;
- одна чайна ложка гірчиці.
Маринована капуста з гірчицею: як закрити на зиму
Білокачанну капусту необхідно нашаткувати соломкою: зробіть це будь-яким зручним для вас способом.
Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на тертці для корейських овочів.
Дві цибулини середнього розміру очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими четвертинками.
Перекладаємо усі овочі в підходящий посуд (у мене це спеціальний тазик). Все добре перемішуємо руками і прибираємо на деякий час в сторону.
Займемося маринадом. У сотейник або невелику каструлю наливаємо рослинну олію, додаємо цукровий пісок, яблучний оцет, сіль і готову гірчицю (у мене гостра, зроблена своїми руками), перемішуємо.
Ставимо посуд на плиту, доводимо на невеликому вогні до кипіння, варимо 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
Готовий маринад знімаємо з вогню і відразу поливаємо ним капусту (прямо в тазику).
Перемішуємо і залишаємо овочі на 2 години, за цей час треба буде 2 рази перемішати.
Розкладаємо готову мариновану капусту по чистим сухим баночкам, утрамбовуючи, закриваємо звичайними кришками. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2,5 літра капусти.
Прибираємо банки в холодильник, пробу можна знімати вже на наступний день. Але особливо смачною (на мою думку) капуста буде на 3-4 день.