Кисло-солодкий смак вишні в поєднанні з букетом пряних спецій створює дуже приємний смак і аромат, який припаде до душі кожному гурману.
Листочки стануть цікавим інгредієнтом для ваших майбутніх м’ясних страв або красивою подушкою, на яку ви викладете смачну закуску – мариновану вишню.
Продукти:
- вишня велика соковита – 2,5 кг;
- вишневі гілочки з листям – 3 шт .;
Для маринаду на 1 л води:
- вода – 1 л;
- сіль – дрібка;
- цукор – 2 склянки;
- перець духмяний горошком – 10 шт .;
- лавровий лист – 1 шт .;
- кардамон – 5 коробочок;
- оцет винний червоний – 1 стакан.
Як приготувати
Вишню вимийте, видаліть кісточки і розкладіть в чисті стерильні банки, додаючи упереміш промиті вишневі листя.
Приготуйте маринад. Для цього закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор і прянощі. Варіть при слабкому кипінні 10 хвилин, потім доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Залийте гарячим маринадом банки з вишнею до самого верху.
Стерилізуйте в каструлі з водою 10 хвилин з моменту закипання води, потім щільно закрийте кришками і переверніть догори дном до повного охолодження.
Вишня буде готова через 7-10 днів. Смачного!