Маринована вишня з кардамоном – рецепт приготування

Маринована вишня - рецепт домашньої закрутки

Кисло-солодкий смак вишні в поєднанні з букетом пряних спецій створює дуже приємний смак і аромат, який припаде до душі кожному гурману.

Листочки стануть цікавим інгредієнтом для ваших майбутніх м’ясних страв або красивою подушкою, на яку ви викладете смачну закуску – мариновану вишню.

Продукти:

  • вишня велика соковита – 2,5 кг;
  • вишневі гілочки з листям – 3 шт .;

Для маринаду на 1 л води:

  • вода – 1 л;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 2 склянки;
  • перець духмяний горошком – 10 шт .;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • кардамон – 5 коробочок;
  • оцет винний червоний – 1 стакан.

Як приготувати

Вишню вимийте, видаліть кісточки і розкладіть в чисті стерильні банки, додаючи упереміш промиті вишневі листя.

Приготуйте маринад. Для цього закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор і прянощі. Варіть при слабкому кипінні 10 хвилин, потім доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Залийте гарячим маринадом банки з вишнею до самого верху.

Стерилізуйте в каструлі з водою 10 хвилин з моменту закипання води, потім щільно закрийте кришками і переверніть догори дном до повного охолодження.

Вишня буде готова через 7-10 днів. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: