Мариновані баклажани, як гриби: закуска з грибним смаком

Якщо ви любите грибні закуски, цей рецепт маринованих баклажан, саме для вас: пікантна закуска з грибним смаком та ароматом, не відрізниш від справжніх дарів лісу.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 1 кг;
  • часник, 1 головка;
  • цибуля, 1 шт;
  • кріп, половина пучка;
  • оцет 9%, 3 ст.л;
  • олія, 6 ст.л;
  • сіль та цукор по 1 ст.л;
  • перець.

Процес приготування

Баклажани промиваємо та ріжемо кубиками або четвертинками.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Часник та кріп дрібно рубаємо.

Кип’ятимо 1 літр води і висипаємо баклажани. Щоб вони швидше і рівномірніше бланшувалися, ставимо зверху гніт і після закипання варимо 4 хвилини. Виймаємо шумівкою в сито і даємо стекти, охолонути.

Змішуємо баклажани із зеленню і часником, цибулею, солимо і всипаємо цукор і перець за смаком, вливаємо оцет і олію. Дуже добре перемішуємо.

Накриваємо ємність і відправляємо в холодильник на добу, але пробувати можна вже за кілька годин. Не зайвим буде періодично перемішувати закуску, щоб овочі рівномірно маринувалися.

Чим довше маринується страва, тим смачнішою стає.

Ви можете додати ще гострий перчик до смаку, петрушку, яку «люблять» баклажани, більше часнику. Що стосується олії, то можна вливати рафіновану або нерафіновану, яка робить закуску ще ароматнішою і апетитнішою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: