Мариновані огірки в капустяному листі – рецепт домашньої закрутки

Мариновані огірки в капустяному листі, рецепт приготування

Хочу порадити цікавий рецепт маринованих огірочків в капустяному листі. Дуже смачно, до того ж листя додатково можна використовувати і для голубців.

Ви робили коли небудь таку закрутку, як огірки в капустяному листі? Якщо ні, то беріть рецепт на озброєння!

Продукти

для маринаду з розрахунку на 3 літрову банку:

  • одна столова ложка солі (з гіркою);
  • дві столові ложки цукру (з гіркою);
  • оцет 9% – 70 мл
  • за бажанням можна додати моркву

Як приготувати мариновані огірочки

На дно трьох літрової банки покласти листя хрону і смородини, кріп, лавровий лист, перець горошком і насіння гірчиці, кілька зубчиків часнику.

Капустяне листя потрібно залити крутим кип’ятком на хвилинки три.

Кожен огірочок загортаємо в лист і укладаємо в підготовлені банки зі спеціями і зеленню.

Заливаємо огірки кип’ятком, закриваємо кришками і даємо постояти 20-30 хвилин.

Воду зливаємо в каструлю і на цій же воді готуємо маринад. Залиті гарячим маринадом банки стерилізуємо протягом 15 хвилин, після щільно закриваємо залізними кришками, перевертаємо, укутуємо покривалом і чекаємо повного охолодження.

Огірки в капустяному листі виходять дуже хрусткими, смачна виходить і капуста. Спробуйте. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: