Хочу порадити цікавий рецепт маринованих огірочків в капустяному листі. Дуже смачно, до того ж листя додатково можна використовувати і для голубців.
Ви робили коли небудь таку закрутку, як огірки в капустяному листі? Якщо ні, то беріть рецепт на озброєння!
Продукти
для маринаду з розрахунку на 3 літрову банку:
- одна столова ложка солі (з гіркою);
- дві столові ложки цукру (з гіркою);
- оцет 9% – 70 мл
- за бажанням можна додати моркву
Як приготувати мариновані огірочки
На дно трьох літрової банки покласти листя хрону і смородини, кріп, лавровий лист, перець горошком і насіння гірчиці, кілька зубчиків часнику.
Капустяне листя потрібно залити крутим кип’ятком на хвилинки три.
Кожен огірочок загортаємо в лист і укладаємо в підготовлені банки зі спеціями і зеленню.
Заливаємо огірки кип’ятком, закриваємо кришками і даємо постояти 20-30 хвилин.
Воду зливаємо в каструлю і на цій же воді готуємо маринад. Залиті гарячим маринадом банки стерилізуємо протягом 15 хвилин, після щільно закриваємо залізними кришками, перевертаємо, укутуємо покривалом і чекаємо повного охолодження.
Огірки в капустяному листі виходять дуже хрусткими, смачна виходить і капуста. Спробуйте. Смачного!