Мариновані огірки з гірчицею: закриваємо на зиму

У моїй родині від консервації ніхто не відмовляється, тому кожен сезон закриваю багато банок. Один з улюблених рецептів: мариновані огірки з гірчицею. Заготівля виходить не тільки красивою, але і апетитною, ароматної, неймовірно смачною. На звичні солоні огірки, звичайно, зовсім не схожа: огірочки солодші, в міру пікантні – пальчики оближеш. Рекомендую закрити кілька баночок на пробу: впевнена, що взимку ви скажете мені дякую.

Необхідні інгредієнти

(На 3 літри заготовки)

  • 1,7 кг огірків;
  • 1,5 літра води;
  • 100 грам цукрового піску;
  • 70 грам солі;
  • 60 мілілітрів 9% оцту;
  • 3 чайні ложки насіння гірчиці;
  • три зубчики часнику;
  • шість гілочок петрушки;
  • один лист хрону;
  • шість листя чорної смородини;
  • три парасольки кропу.

Як приготувати мариновані огірки з гірчицею на зиму

Свіжі огірочки (я беру невеликого розміру, щоб зручно було укладати в банку об’ємом 1 літр) ретельно промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3 години. Це потрібно для того, щоб овочі ввібрали менше маринаду і не зморщилися.

Потім дістаємо, відрізаємо по обидва боки кінчики.

Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинками або кільцями.

Три банки об’ємом по 1 літру промиваємо з содою, стерилізуємо (будь-яким зручним способом).

Всю зелень добре промиваємо і струшуємо надлишки вологи.

Лист хрону рвемо руками на більш дрібні шматочки і укладаємо на дно баночок.

Далі розкладаємо по 2 листочка смородини і по 1 парасольці кропу.

Щільно розкладаємо огірки, пересипаючи їх пластинками часнику. Чим більше овочів поміститься в банку, тим краще.

Відправляємо в кожну ємність по чайній ложці (у мене з гіркою) насіння гірчиці і кладемо зверху гілочки петрушки.

Заливаємо все окропом, до самого краю. Прикриваємо банки стерилізованими кришками і залишаємо на 15 хвилин.

Після чого зливаємо воду в каструлю, додаємо в неї сіль і цукровий пісок, доводимо до кипіння.

Даємо маринаду одну хвилину покипіти і вливаємо оцет.

Вимикаємо вогонь, заливаємо киплячим маринадом огірки, по краї банки. Відразу герметично закриваємо.

Банки перевертаємо, укутуємо чим-небудь теплим, залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Мариновані огірки з гірчицею необхідно зберігати в темному сухому приміщенні. Взимку відкриєте баночку смачної закуски, і відразу в будинку повіє ароматом літа і сонця. Вони відмінно поєднуються з гарніром з картоплі: смачно, пікантно і апетитно. Я огірочки додаю в салати і розсольник, використовую для приготування бутербродів. Загалом, розлітаються миттєво.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: