Мариновані помідори на зиму! Рецепт на будь-який розмір банки

Мариновані помідори виходять дуже щільними, ніжними і смачними. За цим рецептом, ви зможете готувати маринад для будь-якої кількості банок, тому що розрахунок інгредієнтів, тут дуже простий і йде, виходячи з кількості маринаду.

Для приготування вам необхідні такі інгредієнти:

  • щільні помідори
  • парасольки кропу
  • листя смородини
  • листя хрону
  • часник
  • лавровий лист
  • гвоздика
  • перець горошком

Промиваємо помідори, банки стерилізуємо.

В 1.7 або 2-х літрову банку укладаємо лист хрону, 4 листочка смородини, парасольку кропу і кладемо помідори і часник (кілька зубчиків), гвоздику – 2-3 шт і перець горошком – 10 шт, 1 лавровий лист.

Заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин. Воду зливаємо в каструлю і рахуйте мірною склянкою скільки літрів води у вас виходить. Якщо у вас не виходить ціле число літрів, додайте води, яка залишилася у вас в каструлі після того, як ви заливали банки кип’ятком.

Наприклад: на 1 л води: сіль – 2 ч.л з гіркою, цукор – 3 ст.л. з гіркою, оцет – 1 ст.л. Кип’ятимо пару хвилин маринад, вливаємо оцет і розливаємо розсіл по банках.

Закриваємо банки кришками, перевертаємо, укутуємо та залишаємо до охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: