Мариновані помідори з капустою і морквою на зиму

Сьогодні ділюся моєю улюбленою зимовою закускою. І коли взимку з’їдаємо всі банки до однієї, починаю шкодувати, що зробила так мало!

Складові:

  • Морква – 300 гр.
  • Капуста – 600 гр.
  • Помідори (маленькі) – 500-600 гр.
  • Часник – 2 зубчики в кожну банку.
  • Чорний перець горошком.

Маринад з розрахунку на 1,5 літра води:

  • Вода – 1,5 літра.
  • Сіль – 2 ст. ложки.
  • Цукор – 4 ст. ложки.
  • Оцет 9% – 4 ст. ложки.

Вихід: 2 банки об’ємом 1,5 літра.

Покроковий процес приготування:

1. Моркву натираємо на тертці для моркви по корейськи.

2. Капусту дрібно шаткуємо.

3. У стерильну банку відправляємо зубчики часнику і чорний перець горошком. Викладаємо моркву, потім трохи більше половини банки заповнюємо капустою. Тепер доверху банку заповнюємо помідорами. Помідори необхідно брати маленькі. Кожен помідор необхідно в області плодоніжки проткнути зубочисткою, щоб шкірка не лопнула від кип’ятку.

4. Наповнені банки заливаємо крутим кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.

5. Потім воду з банок зливаємо в каструлю і готуємо маринад з розрахунку на 1,5 літра води. Додаємо 2 ст. ложки солі, 4 ст. ложки цукру і 4 ст. ложки оцту 9%. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Киплячим маринадом заливаємо банки і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і укутуємо до повного охолодження. Зберігається така закуска при кімнатній температурі.

Готується така закуска дуже просто, а виходить дуже смачною. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: