Мариновані помідори з цибулею на зиму (без стерилізації)

Пропонуємо вам рецепт неймовірно смачних помідорів з цибулею. Ця цікава заготовка точно припаде до смаку вашим близьким. Готуються вони швидко, просто і без стерилізації.

Необхідні продукти

Продукти взяті з розрахунку на 1 трилітрову банку

  • 1,5 кілограма помідорів
  • 2 цибулини
  • лавровий лист
  • чорний перець
  • кріп (за бажанням)
  • 1,5 столові ложки солі
  • 4 столові ложки цукру
  • 4 столові ложки оцту 9%

Мариновані помідори, покроковий процес приготування

Лук очищаємо і нарізаємо кільцями. Стерилізуємо банки.

Помідори промиваємо і робимо на них кілька проколів зубочисткою.

У банку кладемо перець горошком, лавровий лист і кріп. Потім робимо шар з помідорів, трохи цибулі і знову помідори.

Отриману заготівлю заливаємо кип’ятком і накриваємо кришками. У такому вигляді залишаємо їх на 15 хвилин.

Через відведений час зливаємо з них воду в каструлю, додаємо в неї сіль і цукор. Добре перемішуємо і ставимо на плиту. Маринад доводимо до кипіння і проварюємо 1-2 хвилини.

У банку наливаємо оцет, а потім маринад. Накриваємо банку кришкою і ретельно закручуємо.

Помідорам даємо повністю охолонути, а потім прибираємо їх в льох або інше місце зберігання.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: