Мариновані сливи з часником і зеленню: оригінальна закуска

Оригінальна закуска, прекрасне доповнення до м’яса: все це один рецепт – мариновані сливи з часником і зеленню!

Спробуйте самі: і ви зможете переконатися в прекрасному пікантному смаку таких слив! Ми впевнені, що такого рецепта приготування закуски у вас ще не було! Сливи обов’язково повинні бути пружними, незрілими! Чим більше часнику ви в них покладете, тим гостріше буде закуска! Все в ваших руках: пробуйте, експериментуйте – і діліться отриманим результатом в коментарях!

Склад продуктів

Для маринаду (на 1 літр води):

  • цукровий пісок – 200 грам,
  • сіль – 2 столових ложки (з невеликою гіркою),
  • оцет 9% – 100 грам.

Продукти:

  • сливи – 3 кілограми (недозрілі),
  • часник – 150 грам (4 головки),
  • петрушка свіжа – 50 грам,
  • зелень кропу – 50 грам,
  • кінза – 50 грам, перець горошок – по 5 штук в баночку (баночка 0,5 літра),
  • перець духмяний горошок – по 2 штуки на баночку.

Мариновані сливи з часником і зеленню: покроковий процес приготування

Стерилізуємо банки і кришки. Нарізаємо дуже дрібно (або тиснемо через прес) часник. Дрібно нарізаємо всю зелень, з’єднуємо її з часником і все добре перемішуємо. Виходить начинка для слив.

Готуємо сливи. Хвостики залишаємо і розрізаємо кожну сливу по шву. Розкриваємо сливу, розламуємо, але не кінця, дістаємо кісточку.

Замість кісточки кладемо в сливу нашу начинку з часнику і зелені, щільно набиваємо. Притискаємо краї сливи і укладаємо ягоди в банку, боком. Всі сливи начиняємо таким чином і укладаємо в банки, щільно один до одного, щоб начинка не випала.

Укладаємо до самого верху, в кожну баночку додаємо перці горошком. Сливи заливаємо кип’ятком на 15 хвилин і накриваємо кришками.

Минуло 15 хвилин, зливаємо воду з банок в мірну кружку, щоб знати обсяг необхідної води для маринаду (це важливо!).

Далі розраховуємо на отриманий обсяг води цукор, сіль і оцет. Все виливаємо в каструлю, даємо закипіти: при цьому мішаємо обов’язково, щоб сіль і цукор не осіли на дно, а розчинилися повністю.

Киплячим маринадом заливаємо банки до самого верху. Щільно закатуємо кришками, перевіряємо на герметичність, перевертаємо і вкриваємо банки пледом до повного охолодження.

Заготовки з сливи можна зберігати при кімнатній температурі. Пробувати сливи можна вже через три дні, але чим довше вони постоять, тим краще промаринується. З даної кількості інгредієнтів у нас вийшло 8 баночок по 0,5 літра.

Мариновані сливи з часником і зеленню: оригінальна закуска

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: