Маринований часник холодним методом. Одна з наших кращих традиційних закусок!

Маринований часник – це одна з наших традиційних закусок, яка і сьогодні не втрачає своєї актуальності і смаку. Такий часничок можна і так просто їсти, а можна додавати в салати, пироги, запікати з ним м’ясо і рибку.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • часник, 1 кг;
  • оцет звичайний, 3 ст.л;
  • вода, 600 мл;
  • сіль, 3 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • перець горошком, 7 шт;
  • гвоздика, 10 шт.

Процес приготування

Видаляємо з головок часнику верхній шар лушпиння, який тримає їх біля центрального стержня.

У каструлі змішуємо всі інгредієнти з водою крім оцту і доводимо до кипіння, вимикаємо плиту і вливаємо оцет. Перемішуємо.

У чисту банку викладаємо часник і заливаємо його маринадом. Закручуємо кришку і ставимо банку в темне і прохолодне місце (холодильник не підходить).

Залишаємо часник на 2 місяці і тільки по закінченню цього терміну можна приступати до дегустації.

З маринованим часником грає всіма фарбами смаку будь-яке м’ясо, картопля, навіть макарони з соусом з томатної пасти, гострого перцю і маринованого часнику, і то, будуть мати зовсім інший смак, ніж зазвичай. Звичайно, маринувати гарячим методом – це набагато швидше, вже через кілька днів можна насолоджуватися смаком часнику, але холодний метод більш корисний, тому що в часнику залишається набагато більше корисних речовин.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: