Маринований часник по-корейськи – ділюся рецептом

Замаринований таким способом часник довго зберігається, виходить смачним і зберігає корисні якості. Його можна подавати у вигляді самостійної закуски або використовувати для приготування різних страв. Зберігається такий часник більше року, а з приготуванням впорається навіть кулінар початківець.

Необхідні продукти:

  • 1 кілограм часнику
  • 1 літр води
  • 2,5 столові ложки солі
  • 4 столові ложки цукру
  • 4 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка оцту 9%

Покроковий процес приготування:

1. З часнику видаляємо верхні листочки, але не розділяємо його на часточки. Потім кладемо в миску, заливаємо водою і залишаємо в такому вигляді на всю ніч.

2. Стерилізуємо баночки.

3. Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, соєвий соус і все добре перемішуємо. Отриману масу ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.

4. Головки часнику розкладаємо по банках і заливаємо гарячим маринадом. Потім накриваємо кришками і прибираємо в темне і прохолодне місце на 1 місяць.

5. Через відведений час часник можна подавати до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: