Замаринований таким способом часник довго зберігається, виходить смачним і зберігає корисні якості. Його можна подавати у вигляді самостійної закуски або використовувати для приготування різних страв. Зберігається такий часник більше року, а з приготуванням впорається навіть кулінар початківець.
Необхідні продукти:
- 1 кілограм часнику
- 1 літр води
- 2,5 столові ложки солі
- 4 столові ложки цукру
- 4 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка оцту 9%
Покроковий процес приготування:
1. З часнику видаляємо верхні листочки, але не розділяємо його на часточки. Потім кладемо в миску, заливаємо водою і залишаємо в такому вигляді на всю ніч.
2. Стерилізуємо баночки.
3. Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, соєвий соус і все добре перемішуємо. Отриману масу ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.
4. Головки часнику розкладаємо по банках і заливаємо гарячим маринадом. Потім накриваємо кришками і прибираємо в темне і прохолодне місце на 1 місяць.
5. Через відведений час часник можна подавати до столу.