Маринований перець від якого неможливо відірватися! З ароматним часником і петрушкою

Це дуже проста і ароматна закуска, яку ви сміливо можете виставляти на святковий стіл, їсти кожен день.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • червоний солодкий перець, 1.5 кг;
  • часник, 1 головка;
  • петрушка, 1 пучок;
  • вода, 750 мл;
  • цукор, 250 г;
  • оцет, 250 мл;
  • сіль, 15 г;
  • олія соняшникова, 30 мл.

Процес приготування

Перець ви можете брати не тільки червоний, головне, щоб він був м’ясистим.

Ріжемо перець на 4 – 6 часточок. Часник і зелень дрібно січемо.

Для маринаду розводимо у воді сіль, цукор, олію і оцет, доводимо все до кипіння і кидаємо перець.

Варимо з моменту закипання близько 5 – 7 хвилин.

У стерилізовані банки укладаємо часник і зелень.

Наповнюємо баночки перцем, чергуємо з часником і зеленню, ущільнюємо.

Заливаємо в баночки гарячий маринад, закручуємо кришками і перевертаємо.

Банки вкутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Зберігаємо таку консервацію в підвалі або в коморі.

Закуску можна сміливо подавати до різних м’ясних і рибних страв, до різних гарнірів, вона прекрасно поєднується з усіма стравами. За своїм смаком ви можете ще додати і гострий перчик.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: