Медовий сметанник: смачний і ніжний

Медовий сметанник, рецепт

Медовик зі сметанним кремом – це смачно, а ось медовий сметанник – це ще смачніше.

Для приготування медового сметанника вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 6 склянок;
  • масло вершкове – 200 г;
  • цукор – 400 г;
  • мед – 4 ст.л;
  • сода – 2 ч.л;
  • яйця – 4 шт.

Для крему візьміть:

  • цукор – 400 г;
  • сметана – 1 л.

На водяній бані або мінімальному вогні розтоплюємо мед і вершкове масло, змішуємо з цукром і вимикаємо вогонь. Трохи охолоджуємо протягом декількох хвилин і додаємо яйця, соду і просіяне борошно.

Вимішуємо тісто і якщо воно у вас через 3 – 5 хвилин липне до рук, додаємо ще трохи борошна.

Ділимо тісто на 6 або 12 частин – робіть коржі великими або маленькими.

Кожен шматок тіста розкочуємо на пергаменті і за допомогою кришки або форми, тарілки, вирізаємо кола. Переносимо пергамент на деко. Обрізки випікаємо – потім зробимо крихту і прикрасимо торт.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо до готовності – золотистого кольору.

Сметану збиваємо з цукром або цукровою пудрою, перемащуємо коржі і формуємо торт. Змащуємо його з боків, посипаємо крихтою і подрібненими горішками, ставимо на ніч у холодильник.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: