Мега апетитна запіканка з печінки – детальний рецепт

Запіканки завжди користуються популярністю. Такі страви дуже легко готувати і не потрібні особливі кулінарні навички. Існує велика кількість різних варіантів. Ми вам пропонуємо приготувати її з курячої печінки і овочів.

За бажанням можете додати ще попередньо відварену картоплю або, наприклад, посипати натертим твердим сиром. Запіканка дуже ситна, ароматна і мега апетитна. Рекомендую всім спробувати таку смакоту.

Необхідні інгредієнти

  • 700 гр курячої печінки
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 3 яйця
  • 1 морква
  • 200 гр шампіньйонів
  • 50 мл соняшникової олії
  • 200 гр сметани
  • 3 столові ложки борошна
  • половина чайної ложки мускатного горіха
  • 1 пучок петрушки
  • половина чайної ложки чорного меленого

В першу чергу промиваємо добре печінку і видаляємо плівочки. Потім обсушуємо і нарізаємо великими шматочками.

Розігріваємо сковороду з соняшниковою олією.

Кожен шматочок печінки обвалюємо в борошні і відправляємо в сковороду обсмажуватися. При цьому процесі її потрібно посолити, поперчити і додати мускатний горіх за смаком.

Тепер вимиваємо добре шампіньйони та по потребі очищаємо. Потім нарізаємо пластинами і відправляємо в окрему сковороду обсмажуватися.

В іншій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і натерту на великій фракції терки моркву.

Беремося за приготування заливки. Для цього в окремій ємності об’єднуємо сметану і яйця. Солимо суміш за смаком і добре перемішуємо.

Беремо форму для запікання і змащуємо її олією. Тепер на дно відправляємо підготовлені овочі. Накриваємо їх шампиньонами.

Після чого розкладаємо печінку і заливаємо заливкою. Посипаємо дрібно нарізаною зеленню і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Після закінчення потрібного часу запіканка готова і її гарячою можна подавати до столу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: