Мій улюблений пиріг з сухого тіста з яблуками. Просто насипаю і запікаю!

Такі насипні пироги дуже зручні – ніяких клопотів з тістом і виходять вони дуже смачними, вологими, повітряними. Яблучну начинку завжди можна замінити на щось інше.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор, борошно, манна крупа по 1 склянці;
  • розпушувач, 2 ч.л або сода, 1 чл;
  • кориця або ванілін;
  • масло вершкове, 100 г;
  • яблука, 5 – 6 шт.

Процес приготування

Об’єм склянки не має значення, просто всі продукти повинні бути в рівній кількості. Це стосується борошна, цукру і манної крупи. З’єднуємо сухі продукти.

Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці. Або беремо ягоди – свіжі або заморожені, сир і т.д.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом або застеляємо пергаментом і викладаємо рівним шаром половину сухої маси.

Викладаємо яблучну масу і розрівнюємо.

Знову тісто і яблука, тісто і яблука. Таких шарів ви можете зробити багато, але верхній – тісто.

Порада: якщо яблука не соковиті або ви взяли груші, тоді полийте пиріг молоком (досить 100 мл). Але краще використовуйте самі соковиті фрукти і ягоди.

Натираємо зверху на пиріг вершкове масло.

Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах.

За смаком можна ще посипати остиглий пиріг пудрою.

Мій улюблений пиріг з сухого тіста з яблуками. Просто насипаю і запікаю!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: