Такі насипні пироги дуже зручні – ніяких клопотів з тістом і виходять вони дуже смачними, вологими, повітряними. Яблучну начинку завжди можна замінити на щось інше.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цукор, борошно, манна крупа по 1 склянці;
- розпушувач, 2 ч.л або сода, 1 чл;
- кориця або ванілін;
- масло вершкове, 100 г;
- яблука, 5 – 6 шт.
Процес приготування
Об’єм склянки не має значення, просто всі продукти повинні бути в рівній кількості. Це стосується борошна, цукру і манної крупи. З’єднуємо сухі продукти.
Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці. Або беремо ягоди – свіжі або заморожені, сир і т.д.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом або застеляємо пергаментом і викладаємо рівним шаром половину сухої маси.
Викладаємо яблучну масу і розрівнюємо.
Знову тісто і яблука, тісто і яблука. Таких шарів ви можете зробити багато, але верхній – тісто.
Порада: якщо яблука не соковиті або ви взяли груші, тоді полийте пиріг молоком (досить 100 мл). Але краще використовуйте самі соковиті фрукти і ягоди.
Натираємо зверху на пиріг вершкове масло.
Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
За смаком можна ще посипати остиглий пиріг пудрою.