Мій улюблений рецепт «Лечо», знайшла в маминій кулінарній книжці

У сезон заготівель пропоную вам зробити «Лечо». Воно просто ідеально підійде до будь-якої страви. І прекрасно його доповнить. «Лечо» – заготівля, яка обов’язково має бути у вашому погребі. Тим більше, що готується неймовірно просто.

Необхідні продукти

  • перець – 2,3 кг
  • томат – 1,5 л
  • гострий перець – 1 шт
  • цукор – 120 гр
  • сіль – 50 гр
  • рослинна олія – 90 гр
  • оцет 9% – 50 мл
  • часник – 80 гр
  • зелень за бажанням

Починаємо приготування

Болгарський перець очищаємо від насіння і хвостиків, а потім нарізаємо великими кубиками. Його має в чистому вигляді вийде стільки, скільки вказано в рецепті.

Перемелюємо помідори на томат або беремо вже готовий.

У каструлю кладемо болгарський перець, додаємо томат, сіль, цукор і подрібнений гострий перець. Туди ж вливаємо олію і все перемішуємо.

Каструлю ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15 хвилин.

Подрібнюємо підготовлений часник. Додаємо його в лечо через відведений час. Туди ж вливаємо оцет, все перемішуємо і знімаємо з вогню. За бажанням можна додати зелень.

Готове лечо розкладаємо по банках, накриваємо кришками і закатуємо. Залишаємо їх остигати і переставляємо на постійне місце зберігання.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: