Млинці з картоплі на швидку руку: зметуть зі столу за хвилину

Як часто після вечері залишається картопляне пюре: і гріти його вже несмачно, і викидати продукти рука не піднімається. Але вихід, звичайно ж є: треба приготувати дивовижні млинці з картоплі на швидку руку.

Виходять вони не тільки дуже красивими, але і шалено смачними. Та й продуктів знадобиться мінімальна кількість (що при нинішніх цінах дуже важливо). Подавати млинці на стіл можна зі сметаною або будь-яким (звичним для вашої родини) соусом. Такі картопляні млинці можуть бути як ситним перекусом протягом дня, так і повноцінною вечерею для всієї родини. Отже, у кого надлишки картопляного пюре, ласкаво просимо зі мною на кухню.

Склад продуктів

  • 700 грам картоплі (або вже готового картопляного пюре);
  • одна столова ложка солі (для варіння картоплі);
  • два літри молока будь-якої жирності;
  • 250-400 грам пшеничного борошна (скільки візьме тісто);
  • одна чайна ложка соди;
  • три сирих курячих яйця;
  • 50 мілілітрів рослинної олії (в тісто);
  • зелень – за смаком (у мене зелена цибуля);
  • рослинна олія – для смаження;
  • сметана або соус – для подачі на стіл.

Млинці з картоплі на швидку руку: покроковий процес приготування

Якщо готового картопляного пюре немає, то треба буде заздалегідь відварити очищену картоплю у воді, з додаванням солі. Потім дати їй трохи охолонути і потовкти в пюре.

У картопляну масу вбиваємо три сирих курячих яйця, все ретельно перемішуємо.

Вливаємо в пюре частину теплого молока (будь-якої жирності), розмішуємо віночком до однорідності.

Порада. Не варто вливати все молоко відразу: краще додавати його порціями, щоб домогтися потрібної консистенції.

Додаємо в майбутнє тісто харчову соду, перемішуємо і вливаємо ще частину молока.

Далі чергуємо: всипаємо частину просіяного пшеничного борошна, розмішуємо віночком, вливаємо молоко. І так кілька разів, щоб грудочки добре розійшлися.

Потім вливаємо олію без запаху, розмішуємо – і тісто готове. За консистенцією воно має бути трохи густіше, ніж тісто для звичайних млинців.

Добре розігріту, суху сковороду, змащуємо рослинною олією і виливаємо першу партію тіста. Кількість регулюйте самі: воно залежить від розміру сковороди.

Млинці смажимо так само, як звичайні млинці. До другої частини тіста додаємо подрібнену зелень, перемішуємо – і теж обсмажуємо.

Млинці з картоплі, приготовані на швидку руку, виходять еластичними, тонкими, більш ніжними, ніж млинці тільки на борошні. У них можна загорнути будь-яку начинку і зробити закуску, яка буде чудово виглядати на будь-якому столі.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: