У студентські роки, в магазин біля нашого гуртожитку почали завозити незвичайні напівфабрикати – трикутні млинці з різною начинкою.
Вони неодноразово рятували нас від голоду, але лише через багато років я дізналася, що їли ми саме українські бендерики. Особливість цих млинчиків з м’ясом в тому, що готують їх з сирим фаршем, а також заготовляють наперед у вигляді напівфабрикатів. У моїй родині цей рецепт прижився давно, а кожне їхнє приготування викликає багато позитивних емоцій і компліментів.
Складові
- Молоко – 750 мл
- Свинина – 200 г
- Куряче філе – 500 г
- Яйце – 7 шт.
- Пшеничне борошно – 260 г
- Цибуля – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Як приготувати млинці з м’ясом
У глибокій мисці за допомогою міксера збийте з цукром і сіллю 4 яйця. Потім додайте до них 600 мл молока, соняшникову олію і борошно, ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. З отриманого тіста спечіть тонкі млинці.
Обидва види м’яса і цибулю пропустіть через м’ясорубку, додайте 100 мл молока, спеції і замісити фарш. Млинці розріжте навпіл, викладіть на кожну половину тонкий шар фаршу і зверніть трикутником.
3 яйця, 50 мл молока і сіль збийте за допомогою вилки. Млинці занурте в кляр і обсмажте на повільному вогні в сковороді з соняшниковою олією. На процес йде близько 4 хвилин для кожної сторони, але орієнтуйтеся по начинці – м’ясо повинно повністю прожаритися.
Готові млинці зніміть зі сковороди і викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.