Ніжний медовик з сметанним кремом готується просто і швидко на сковороді. Такий десерт ви можете навіть готувати для своїх гостей, а не просто для сніданку та полуденку.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вершкове масло, 130 г;
- яйця, 2 шт.;
- сіль, дрібка;
- мед, 100 г;
- сода, 1 ч. л;
- борошно, близько 350 г;
- сметана жирна, 500 г;
- пудра цукрова, 5-6 ст.л.;
- лимонна кислота, чверть чайної ложки
Процес приготування
Змішуємо мед із вершковим маслом, сіллю та нагріваємо на водяній бані, вимішуємо до однорідності та всипаємо соду, перемішуємо.
Коли маса стане пінною, всипаємо частину просіяного борошна і вимішуємо.
Знімаємо з плити, всипаємо решту борошна і вимішуємо піддатливе і дуже м’яке тісто.
Ділимо тісто на 8 колобків, кожен розкачуємо за розміром своєї сковороди.
Обсмажуємо на сухій сковороді до рум’яності.
Поки коржі гарячі, рівняємо краї, подрібнюємо обрізки і ще просмажуємо на сковороді до золотистості.
Для крему жирну сметану збиваємо віночком із цукровою пудрою.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо верх і боки та обсипаємо крихтою.
Відправляємо торт на кілька годин у холодильник.
Тортик можна зробити із заварним кремом, причому змащувати ним коржі можна, коли маса ще гаряча. В цьому випадку, просто чекаємо, коли торт охолоне і остудити його в холодильнику близько 1 години і подаємо до столу.