Муссовий чізкейк з полуницею! Що може бути краще

Муссовий чізкейк з полуницею, рецепт приготування

Що може бути краще ароматного полуничного десерту з ніжним і м’яким бісквітом і сирним мусом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • борошно і цукор по 60 г;
  • сіль – дрібка;
  • ванілін.

Для сирного мусу необхідно:

  • сир вершковий – 300 г;
  • пудра цукрова – 120 г;
  • желатин (звичайний) – 15 г і 75 г води;
  • паста фісташка – 60 г;
  • вершки – 200 г.

Процес приготування чізкейка

Збиваємо яйця з сіллю і цукром до пишної і стійкою піни протягом 5 хвилин на високій швидкості.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, перемішуємо лопаткою знизу вгору дуже акуратно.

Порада: якщо хочете додатковий аромат, тоді додайте ванілін в тісто.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 12 хвилин, перевіряємо готовність шпажкою.

Охолоджуємо трохи в формі, потім виймаємо і охолоджуємо остаточно.

Верхівку зрізаємо і корж повертаємо в роз’ємну форму.

Просочуємо сиропом, соком ягід або будь-яким просоченням.

Полуницю промиваємо і просушуємо паперовими рушниками і ріжемо на 2 частини, викладаємо щільно на бісквіт зрізом вгору. Ставимо в холодильник.

Вершковий сир нагріємо до кімнатної температури.

Порада: можна взяти жирний сир і перебити до однорідності блендером.

Сир змішуємо з пудрою і збиваємо до однорідності.

Додаємо фісташкову пасту або інший ароматизатор – цедру, ваніль і т.д.

Желатин додаємо в сир і перемішуємо.

Вершки збиваємо до пишної маси і змішуємо з сирною масою до однорідності.

Виливаємо трохи маси в середину пирога і викладаємо ще половинки полуничок і виливаємо залишок мусу.

Накриваємо форму плівкою і ставимо її в холодильник на 8 – 10 годин.

Прибираємо форму і прикрашаємо на свій смак. Наприклад – фісташковими або мигдальними пелюстками, ягодами.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: