Набридла шарлотка? Спечіть відривний пиріг «Яблучні дольки»

Відривний пиріг «Яблучні дольки», рецепт

З таким пирогом ви можете зустрічати гостей – він їм обов’язково сподобається.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;
  • цукор – 2 ст.л;
  • дріжджі – 1.5 ч.л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • яйце – 1 шт;
  • олія рослинна – 120 мл;
  • борошно – 600 г.

Для приготування начинки візьміть:

  • яблука – 4-5 шт;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • цукор – 2 ст.л;
  • крохмаль – 1 ст.л + вода – 2 ст.л;
  • пудра.

Тепле молоко змішуємо з сіллю, дріжджами, цукром і яйцем. Перемішуємо до однорідності.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто, вимішуємо м’яке і еластичне тісто. Накриваємо і залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Яблука ріжемо на кубики, посипаємо цукром і обсмажуємо на сковороді до м’якості, додаємо ванілін і за смаком корицю, вливаємо крохмаль з водою.

Обминаємо тісто і ділимо на шматочки. Кожен скачуємо в колобок і залишаємо на 10 хвилин.

Розкачуємо в коржі, кладемо начинку і звертаємо рулетом.

Круглу форму застеляємо пергаментом і укладаємо по колу рулети.

Яблучні дольки, приготування

Залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо збитим яйцем.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 20 – 30 хвилин, дивіться по своїй духовці. Посипаємо пудрою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: