Найгостріший томатний соус на зиму: рецепт приготування «Вогника»

Гострий соус за цим рецептом готується дуже просто, а виходить смачним, таким, що запам’ятовується.

Такий соус чудово замінює магазинний кетчуп і є відмінним доповненням до будь-якого м’яса. Його можна подавати з шашликом, відбивними, жарким. Та й просто шматочок хліба з таким соусом йде на «ура». Одне але: соус виходить дуже гострим, тому подобається не всім, а тільки любителям гострих страв.

Склад продуктів

  • один кілограм червоного болгарського перцю;
  • 300 грам гострого червоного перцю;
  • кілограм добре стиглих помідорів;
  • 300 грам часнику;
  • зелень кропу, кінзи і петрушки – на вибір;
  • сіль за смаком.

Покроковий процес приготування

Помідори промиваємо, робимо надріз хрест-навхрест з боку, протилежного плодоніжки. Складаємо в глибокий посуд.

Заливаємо помідори в мисці крутим кип’ятком і залишаємо на п’ять хвилин.

В цей час промиваємо під проточною водою весь перець і витираємо його паперовими рушниками.

Помідори виймаємо ложкою з гарячої води, викладаємо на робочу поверхню і даємо деякий час, щоб вони охололи. Потім очищаємо від шкірки: зробити це досить легко. Досить підчепити шкірку у місцях розрізу нігтем або ножем. Помідори залишаються цілими і сік з них не випливає.

Розрізаємо підготовлені таким чином помідори на дві половинки, вирізаємо грубі місця (у плодоніжки) і перекладаємо їх в окремий посуд.

У болгарських перців вирізаємо плодоніжки і прибираємо все насіння, очищаємо їх від перетинок. Розрізаємо їх на чотири частини і перекладаємо в окрему миску.

У гострих перчиків чилі вирізаємо тільки плодоніжки, насіння залишаємо: вони досить-таки красиво виглядають в готовій страві. Також насіння гострого перцю додають гостроти соусу. Але якщо ви хочете, щоб ваш соус вийшов менш гострим, приберіть насіння.

Головки часнику очищаємо від лушпиння, розбираємо на зубчики і складаємо їх в окрему тарілку.

Зелень (у мене кінзи немає, тому використовую по пучку кропу і петрушки) ретельно промиваємо, струшуємо від надлишків вологи.

Подрібнюємо всі підготовлені продукти в кухонному комбайні або за допомогою м’ясорубки.

Солимо соус досить рясно: на смак він повинен бути трохи пересоленим. В процесі бродіння сіль нейтралізується кислотою і потім вже не відчувається її надлишок.

Ретельно перемішуємо наш соус, накриваємо миску кришкою і прибираємо на добу в холодильник: він повинен настоятися і стати більш смачним і запашним.

Через добу настояний соус переливаємо в чисті, сухі, щільно закриваючі банки і прибираємо на зберігання в холодильник. У холодному місці він може стояти дуже довго, але нам вистачає максимум на два тижні: з’їдається він ще швидше.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: