Найкраще сметанне тісто на пельмені і вареники!

Тісто на сметані виходить еластичним і пружним, а після того, як ви зварите пельмені або вареники, воно стає м’яким і ніжним.

Навіть коли ви приготуєте про запас і покладете їх в морозильну камеру, а потім будете варити, тісто не втратить своїх властивостей і залишиться дуже м’яким.

Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сметана – 200 мл;
  • борошно – 2 склянки;
  • сода – 0.5 ч.л.

Сметану змішуємо з сіллю, додаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. У вас повинна вдастися крута маса, яку ви добре вимішайте. Тісто кладемо в миску і накриваємо рушником, залишаємо на пару годин.

За цей час, тісто «відпочиває» і набуває свою еластичність і м’якість. Після цього можна готувати вареники і пельмені. Не забудьте посолити воду.

З такого тіста ви зможете навіть приготувати пиріжки на сковороді: коли будете  обсмажувати на олії, тісто буде підніматися і пиріжки вийдуть м’якими і повітряними. Начинку можна брати будь-яку на свій смак, хоч солодку, хоч солону.

Якщо немає сметани, для тіста відмінно підійде сироватка або кефір, тільки вони повинні бути кімнатної температури, щоб тісто вийшло м’яким і еластичним.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: