Найкраще тісто для пельменів – в 100 раз краще за магазинне!

Пельмені – це страва, яку люблять усі без винятку і скільки їх не готуй, їх завжди мало. Тому в цій страві, все повинно бути ідеально – і тісто, і фарш.

Тісто в цьому рецепті замішується на мінеральній воді і за рахунок цього, воно виходить пружним і еластичним, ідеально підходить для ліплення пельменів руками або за допомогою форми.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки;
  • вода мінеральна – 1 стакан
  • яйце – 1 шт;
  • олія рослинна – 4 ст.л;
  • сіль – 0.5 ч.л;
  • цукор – 2 ч.л.

Для приготування фаршу:

  • фарш – 0.5 кг;
  • цибуля – 1 шт;
  • яйце – 1 шт;
  • вершкове масло – 50 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • спеції на ваш смак.

Змішуємо всі інгредієнти для тіста, крім борошна. Борошно просіваємо і додаємо  порційно, акуратно перемішуючи лопаткою, а потім викладаємо на посипану борошном робочу поверхню, і вимішуємо руками. Тісто повинне вийти еластичним і м’яким, блискучим. Загортаємо його в плівку і ставимо на 30 хвилин в холодильник.

Заправте фарш: часник тремо на дрібній тертці, цибулю ріжемо маленькими кубиками, змішуємо з фаршем, додаємо сіль, спеції за смаком, яйце.

Тісто ділимо на кілька частин і кожну розкатуємо в тонкий пласт, вирізаємо склянкою або формою кружечки. Тепер ліпимо пельмені і пригощаємо всю сім’ю. Також їх можна і заморозити – тісто довго не втратить своїх якісних властивостей.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: