Найкращий рецепт маринованої цвітної капусти по-домашньому

Маринована капуста – смачне доповнення до будь-якої страви. Її, звичайно ж, можна купити в магазині. Але набагато смачніше приготувати в домашніх умовах. Тим більше, що зробити це досить просто. Головне строго дотримуватися рецепта.

Необхідні продукти

  • цвітна капуста- 1 кг
  • морква – 1 шт
  • болгарський перець – 2 шт
  • часник – 4 зубчики

Для маринаду

  • вода – 1 л.
  • сіль – 2 ст.л
  • цукор – 200 гр
  • лавровий лист – 2 шт
  • запашний перець – 1 ч.л
  • коріандр – 1 ч.л
  • оцет 9% – 150 мл
  • рослинна олія – 3 ст.л

Маринована цвітна капуста: покроковий процес приготування

Капусту розбираємо на суцвіття. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і відварюємо в ній капусту протягом 1 хвилини.

Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець і коріандр. Все перемішуємо, вливаємо оцет і рослинну олію. Доводимо маринад до кипіння і знімаємо з вогню.

У болгарського перцю видаляємо насіння і нарізаємо соломкою. Часник очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Всі підготовлені овочі кладемо в глибоку каструлю, а потім заливаємо гарячим маринадом. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися на 5-6 годин при кімнатній температурі. Через відведений час закуска готова, можна подавати до столу.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: