Найпростіший і смачний рецепт капусти. Ви більше не будете квасити по-іншому!

В рецепті ви не знайдете оцту і цукру, але капуста виходить дуже соковитою і хрусткою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти на 3 літрову банку:

  • капуста – 2 2.5 кг;
  • морква – 1 шт;
  • сіль – 1 ст.л.

Моркву беріть 1 штуку, не найбільшу – велика кількість моркви псує капусту, вона стає м’якою.

Капусту шаткуємо. Капусту беремо пізнього сорту або середньої стиглості. Не забудьте прибрати верхні листки і ті, що зіпсовані.

Морква натираємо на грубій тертці або на тертці для корейської моркви.

Капусту і моркву змішуємо, обминаємо руками так, щоб вона пустила сік.

Вкладаємо салат в банку, добре ущільнюємо, пересипаючи шари капусти сіллю. Банку заповнюємо щільно але не до верху – це простір потрібно для соку.

Банку ставимо на піддон, щоб туди витікав сік.

Через 12 годин в банці повинен бути сік, який повністю покриває капусту. Якщо соку мало, додайте холодної кип’яченої води. Щодня проколюйте капусту для нормального процесу бродіння.

Через 3 дні капуста буде готова. Можна закривати капусту кришкою і ставити в підвал або в холодильник.

Подавати капусту можна з цибулею, зеленню та олією, вона прекрасно підходить для тушкування.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: