Найшвидша маринована капуста “Провансаль”

Зберігається така маринована капуста приготована за цим рецептом всього 6-7 днів. Але в нашій родині таку закуску з’їдають за 3 дні!

Складові:

  • Капуста – 1 кг.
  • Солодкий болгарський перець – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. Ложка.

Для маринаду:

  • Вода – 250 мл.
  • Оцет 9% – 5 ст. ложок.
  • Сіль -30 гр.
  • Цукор – 75 гр.
  • Рослинна олія – 70 мл.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Чорний перець горошком – 5 шт.

Спосіб приготування:

1. Капусту нашаткувати, посолити (1 ч. ложка). Дуже добре пом’яти руками.

2. Солодкий болгарський перець натерти соломкою. Моркву натерти на грубій тертці або нарізати соломкою. Часник пропустити через прес або дрібно нарізати. Всі підготовлені овочі і лавровий лист відправити до капусти.

3. Маринад. 250 мл. води влити в каструлю. У киплячу воду відправити цукор, сіль, перець горошком. Варити до повного розчинення солі та цукру. Потім влити рослинну олію і оцет 9%.

4. Готовим маринадом залити овочі. Ретельно перемішати протягом 2 хвилин. Поверх капусти поставити вантаж. Це може бути тарілка з банкою води. Потім відправити в холодильник на 5-6 годин.

Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: