Цей рецепт дійсно виручив мене, коли до приходу родичів залишалася година, а основної страви не було. Пиріг з лаваша з грибами і куркою виходить неймовірно ароматним, ситним і смачним! До речі, навіть на святковому столі частування буде виглядати доречно.
Складові:
- Лаваш – 1 шт.
- Шампіньйони – 400 г
- Куряче філе – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки – 300 мл
- Рис – 80 г
- Твердий сир – 150 г
- Помідор – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Соняшникова олія – за смаком
- Часниковий порошок – за смаком
- Сіль за смаком
- Базилік – за смаком
Приготування
Відваріть рис. Розігрійте на сковороді соняшникову олію і обсмажте нарізану цибулю. Додайте куряче філе, нарізане невеликими кубиками, а потім нарізані гриби.
Обсмажте інгредієнти і залийте їх 100 мл вершків, посоліть, присипте базиліком і перемішайте. Після того, як продукти приготуються, додайте до них зварений рис і перемішайте.
Змішайте вершки з борошном, яйцями, сіллю, часниковим порошком і базиліком.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом, викладіть шматочок лаваша, потім начинку з курки і грибів, присипте тертим сиром. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти. На верхній лаваш викладіть часточки помідорів і залийте вершковим соусом. Зверху присипте тертим сиром.
Відправте форму в духовку на 30 хвилин при температурі 180 ° С.
Для приготування пирога з куркою і грибами краще вибирати тонкий вірменський лаваш. До того ж, більше підійде рис Жасмин, так як він більш м’який і не клейкий. Після того, як ви наб’єте руку в приготуванні цієї страви, вам буде досить зовсім небагато часу і рецепт потрапить в категорію «на швидку руку».