Дуже смачні кабачки з легкою гостринкою.
Складові:
- Кабачки – 1,5 кг.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 50 гр.
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Цукор – 2 ст. ложки.
- Оцет 9% – 50 гр.
- Соняшникова олія – 80 мл.
- Вода – 1 склянка.
- Томатна паста – 3 ст. ложки.
- Кетчуп “Чилі” – 1 упаковка (260 гр.).
Спосіб приготування:
1. Кабачки нарізати кружечками, товщиною 5 мм. Шкірку для цього рецепта з кабачків зчищати не потрібно.
2. Моркву почистити і натерти на тертці для моркви по-корейськи. Якщо у Вас немає такої терки, то натріть моркву на звичайній грубій тертці. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
3. Соус. 3 ст. ложки томатної пасти змішати з 1 склянкою води.
4. У глибоку каструлю відправити підготовлені кабачки, моркву і ріпчасту цибулю. Так само в каструлю відправити 80 мл. рослинної олії, 1 ст. ложку солі і 2 ст. ложки цукру, соус. Видавити одну упаковку кетчупу “Чілі” (260 гр). Ретельно перемішати.
5. Каструлю відправити на плиту. З моменту закипання варити 35 хвилин. Не забувайте салат помішувати, щоб він не пригорів. За 5 хвилин до готовності додати подрібнений часник і 50 мл. оцту 9%.
6. Готовий салат розкласти по стерилізованим баночках. Закрити щільно кришками.
Такий салат спокійно зберігається при кімнатній температурі.
З даної кількості інгредієнтів вийшло 4 банки по 550 мл. Смачного!