Мені дуже подобається цей маринад для м’яса: це найпростіший (на мій погляд), але найсмачніший маринад, і достатньо всього 2-х годин, щоб м’ясо замаринувалося як слід і вийшло дивовижно соковитим і смачним.
Думаю, що ви вже здогадалися, що мова піде про шашлик. Адже багато хто саме на травневі свята починають вибиратися на природу після довгої зими.
Рецепт дійсно дуже вдалий, і на мій погляд, заслуговує вашої уваги.
Необхідні продукти:
- Свинина (шия) – 2 кг
- Цибуля – 1 кг
- Базилік – 1 ст ложка
- Чилі пластівці – 0,5 ч ложки
- Паприка копчена – 1 ч ложка
- Сіль – 1 ст ложка
- Чорний мелений перець за смаком
- Соняшникова олія – 4 ст ложки
Покроковий процес приготування:
Отже, м’ясо (зазвичай шия) ріжемо на порційні шматки (розміром з куряче яйце).
Цибулю ріжемо півкільцями.
Засипаємо цибулю (трохи) сіллю і як слід мнемо її, щоб почав виділятися сік.
Викладаємо зверху нарізане м’ясо, додаємо спеції, сіль, перець, додаємо олію і перемішуємо.
Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо на 2 години маринуватися. Можна довше.
Нанизуємо м’ясо на шампури і смажимо на вугіллі не довше 15 – 20 хвилин. Важливо не пересушити м’ясо на вугіллі.
Можна загорнути шашлик на кілька хвилин в тонкий лаваш, щоб він, так би мовити, дійшов. Смачного!
Сподіваюся, що вам сподобався цей рецепт приготування шашлику. А який маринад для шашлику робите ви? Діліться своїми рецептами в коментарях