Найсмачніший рецепт з дитинства – Торт Наполеон

Сьогодні існує величезна кількість рецептів цього торта. Найцікавіше, що кожен з них допомагає зробити смачний і ніжний торт. Пропонуємо до вашої скарбнички ще один простий варіант.

Для приготування коржів вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове або маргарин – 400 г;
  • сметана – 100 г;
  • борошно – 750 г;
  • сіль – половина ч.л;
  • молоко – 180 г;
  • яйця – 2 шт.

Для приготування крему «Пломбір»:

  • цукор – 300 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • вершки жирні – 400 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 80 г;
  • яйця – 3 шт;
  • ванілін.

Борошно просіваємо і натираємо в нього холодне вершкове масло, перетираємо борошно з маслом в крихту. У центрі робимо поглиблення і всипаємо в нього сіль, яйця, молоко, сметану. Виделкою замішуємо рідку частину і поступово замішуємо тісто. Всі інгредієнти повинні бути холодними. Вимішуємо тісто руками на столі, попередньо посипати борошном. Довго місити не потрібно, щоб масло не розтопилося.

Ділимо тісто на 12 шматочків, приминаємо, кладемо на тарілку, накриваємо плівкою та ставимо в холодильник на 1 годину.

У каструлю виливаємо молоко, додаємо ванільний цукор і доводимо до кипіння.

В іншій каструлі змішуємо цукор з яйцями і кукурудзяним крохмалем, перетираємо віночком. Гаряче молоко вливаємо в цю масу і як тільки вийде однорідна маса, ставимо на вогонь. Варимо до густоти, не доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, змішуємо. Охолоджуємо під плівкою.

Посипаємо стіл борошном і розкатуємо шматочок тіста в пласт, товщиною в 2 мм. Виріжте коло з тіста, по діаметру своєї форми. Коржик наколюємо виделкою і перекладаємо на деко, застелене пергаментом. Обрізками також випікаємо.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 7 – 10 хвилин до золотистого кольору.

Охолоджуємо коржі і формуємо торт. Обрізки подрібнюємо в крихту.

Холодні вершки збиваємо на середніх оборотах, поступово збільшуйте швидкість. З’єднайте обидва креми – вершковий і заварний. Додаємо заварний крем частинами і збивайте на повільній швидкості до повної однорідності.

Добре промазуйте кожен корж, зберіть торт, змастіть його з усіх боків кремом і обсипте крихтою. Поставте просочуватися в холодильник на кілька годин, а краще – на ніч.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: