Найсоковитіші і ніжні рибні котлети: весь секрет в інгредієнтах

Рибні котлети, рецептом яких вирішила з вами сьогодні поділитися, виходять дуже соковитими і ніжними.

А весь секрет у тому, що в фарш додається сир і сметана. Сир не відчувається абсолютно, але зате котлета стає пишною і дуже м’якою. Такі смачні і дуже корисні рибні котлети можна подавати на стіл з будь-яким гарніром: картопляним пюре, рисом або гречкою.

Склад продуктів

  • 500 грам будь-якого рибного філе;
  • 250 грам сиру будь-якої жирності;
  • половина столової ложки сметани;
  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • два шматочки хліба;
  • 100 мілілітрів молока;
  • одне свіже куряче яйце;
  • одна столова ложка соку лимона;
  • половина чайної ложки солі;
  • третина чайної ложки приправи для риби;
  • зелень – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Покроковий процес приготування

З тушки риби знімаємо філе і перекручуємо на м’ясорубці. Підійде абсолютно будь-яка риба: я використовувала горбушу.

Два шматочка батона подрібніть і перекладіть в миску, залийте їх теплим молоком і залиште на час, щоб набрякли.

Одну очищену від лушпиння головку ріпчастої цибулі нарізаємо як можна дрібніше.

Перекладаємо цибулю в сковороду з розігрітою соняшниковою олією і обсмажуємо її до м’якості.

Потім викладаємо шумівкою на тарілку і залишаємо остигати до кімнатної температури.

Перекладаємо рибний фарш в більш глибоку миску, додаємо трохи лимонного соку: так фарш буде ще більш духмяний і смачний.

Вбиваємо одне куряче яйце, додаємо густу сметану, жирністю від 20%, і сир.

З батона віджимаємо руками молоко, а потім подрібнюємо його в блендері.

Перекладаємо батон в фарш, солимо і перчимо все за смаком.

Висипаємо туди ж дрібно нарізану зелень (у мене зелена цибуля) і приправу для риби.

Все ретельно вимішуємо руками і додаємо остиглу цибулю.

Фарш відбиваємо, щоб котлети при смаженні добре тримали форму.

Потім мокрими руками формуємо котлети будь-якої форми. При бажанні їх можна запанірувати в борошні або сухарях. На фото котлети без панірування.

На сковороді розігріваємо олію без запаху і викладаємо в неї котлети.

Смажимо котлети на середньому вогні, приблизно по п’ять хвилин з кожного боку.

Найніжніші котлети можна подавати на стіл з будь-яким гарніром.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: