Рибні котлети, рецептом яких вирішила з вами сьогодні поділитися, виходять дуже соковитими і ніжними.
А весь секрет у тому, що в фарш додається сир і сметана. Сир не відчувається абсолютно, але зате котлета стає пишною і дуже м’якою. Такі смачні і дуже корисні рибні котлети можна подавати на стіл з будь-яким гарніром: картопляним пюре, рисом або гречкою.
Склад продуктів
- 500 грам будь-якого рибного філе;
- 250 грам сиру будь-якої жирності;
- половина столової ложки сметани;
- одна головка ріпчастої цибулі;
- два шматочки хліба;
- 100 мілілітрів молока;
- одне свіже куряче яйце;
- одна столова ложка соку лимона;
- половина чайної ложки солі;
- третина чайної ложки приправи для риби;
- зелень – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком.
Покроковий процес приготування
З тушки риби знімаємо філе і перекручуємо на м’ясорубці. Підійде абсолютно будь-яка риба: я використовувала горбушу.
Два шматочка батона подрібніть і перекладіть в миску, залийте їх теплим молоком і залиште на час, щоб набрякли.
Одну очищену від лушпиння головку ріпчастої цибулі нарізаємо як можна дрібніше.
Перекладаємо цибулю в сковороду з розігрітою соняшниковою олією і обсмажуємо її до м’якості.
Потім викладаємо шумівкою на тарілку і залишаємо остигати до кімнатної температури.
Перекладаємо рибний фарш в більш глибоку миску, додаємо трохи лимонного соку: так фарш буде ще більш духмяний і смачний.
Вбиваємо одне куряче яйце, додаємо густу сметану, жирністю від 20%, і сир.
З батона віджимаємо руками молоко, а потім подрібнюємо його в блендері.
Перекладаємо батон в фарш, солимо і перчимо все за смаком.
Висипаємо туди ж дрібно нарізану зелень (у мене зелена цибуля) і приправу для риби.
Все ретельно вимішуємо руками і додаємо остиглу цибулю.
Фарш відбиваємо, щоб котлети при смаженні добре тримали форму.
Потім мокрими руками формуємо котлети будь-якої форми. При бажанні їх можна запанірувати в борошні або сухарях. На фото котлети без панірування.
На сковороді розігріваємо олію без запаху і викладаємо в неї котлети.
Смажимо котлети на середньому вогні, приблизно по п’ять хвилин з кожного боку.
Найніжніші котлети можна подавати на стіл з будь-яким гарніром.