Налисники: так готувала моя бабуся, готує мама і тепер так готую я

Сьогодні хочу поділиться рецептом налисників. Так готувала моя прабабуся, потім бабуся, готує мама і тепер так готую я. Це традиційна страва в нашій родині. Готуємо завжди багато, тому що це дуже смачно і щоб вистачило всім. Вони невеликого розміру, можна сказати на один укус. Тісто для таких налисників готується на яйцях.

Необхідні продукти:

  • яйця – 10 шт.
  • молоко – 1 л
  • крохмаль картопляний – 10 ст.л. (150г)
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 2 ст.л
  • соняшникова олія – 2 ст.л.

Для начинки:

  • сир – 1 кг
  • цукор – 3-4 ст.л. (Або за смаком)
  • яйця – 2 шт.
  • вершкове масло – 200 г

Покроковий процес приготування:

І так займемося приготуванням тіста.

У миску розбиваємо 10 яєць, додаємо 2 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі.
10 ст.л. крохмалю, по вазі у мене це 150 грам.

Все перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок і вливаємо 1 літр молока. Ще раз перемішуємо і вливаємо 2 ст.л. олії.

Обов’язково дамо постояти тісту 15 хвилин, тоді налисники не будуть рватися і навіть перший млинець. Тісто виходить рідким, так і повинно бути.

Я смажу на сковорідці діаметром 22 см.

Налисники: так готувала моя бабуся, готує мама і тепер так готую я

Для першого млинця сковорідку змащую, потім печу не змащуючи. Наливаємо трохи тіста і розподіляємо по сковорідці.

Можна смажити з одного боку, я перевертаю і другу сторону смажу буквально 2-3 секунди.

Млинці виходять тонесенькі, але при цьому не рвуться і легко перевертаються, я щоб було швидше печу відразу на 2 сковорідках.

Виходить ось така стопка млинців.

Налисники: так готувала моя бабуся, готує мама і тепер так готую я

Приготуємо начинку. Беремо 1 кг сиру, розбиваємо 2 яйця і додаю 2 ст.л. цукру, якщо любите солодше додайте цукру більше.

Перемішуємо начинка готова.

Налисники: так готувала моя бабуся, готує мама і тепер так готую я

Млинці розрізаю на 2 рівні частини, беремо половинку млинця, кладемо приблизно половину столової ложки сиру. Підгинаємо краєчки і загортаємо, виходять ось такі налисники.

Налисники: так готувала моя бабуся, готує мама і тепер так готую я

Налисники: так готувала моя бабуся, готує мама і тепер так готую я

Налисники: так готувала моя бабуся, готує мама і тепер так готую я

Бабуся раніше млоїла їх у великій чавунці, я беру лите деко, він важкий і добре тримає тепло. Масло 150 грам або можна взяти за смаком і розтопити. Деко змащую маслом кладемо шар налисників, потім змащую добре розтопленим маслом і кладу наступний шар.

Налисники: так готувала моя бабуся, готує мама і тепер так готую я

Закриваю фольгою і ставлю в духовку. Млоїмо налисники при 160 градусах 1 годину. Тепер дістаємо і подаємо їх до столу.

Як же це смачно виходить, хочу сказати що вони зовсім не схожі на звичайні млинці з сиром. Спробуйте приготувати і переконайтеся самі.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: