Навчилася смажити котлети з риби без добавок. Таких високих, соковитих не готувала: з’ясувала всі секрети

Котлетки виходять соковитими та ніжними, пишними, саме такими, якими мають бути рибні закуски.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • минтай, 500 г;
  • батон, декілька шматочків, чверть від об’єму рибного фаршу;
  • яйце та цибуля по 1 шт;
  • сало, 50 г;
  • сухарі панірувальні, сіль, перець, спеції. Зелень.

Процес приготування

Філе риби подрібнюємо до стану фаршу разом із цибулею.

Змішуємо з сухими крихтами батону, нарізаною зеленню та часником за смаком, сіллю, спеціями, ароматними травами.

Перебиваємо яйце і вливаємо у масу, вимішуємо.

Формуємо котлети, обвалюємо в сухарях і обсмажуємо з двох боків на олії до рум’яності.

Щоб рибні котлети виходили ідеально, прислухайтеся до моїх порад:

  • сорт риби вибирайте середньої жирності, підходить щука, минтай, палтус, фарш виходить щільним і не розпадається;
  • подрібнювати філе риби потрібно не до пюре, а щоб залишалися волокна, які і з’єднуватимуться між собою і котлети виходять щільними, не розпадаються;
  • хліб сухий, не замочений, додавайте в об’ємі, який становить чверть загальної маси риби;
  • додаємо трохи крижаної води, яка при їх обсмажуванні створює пару, яка і робить котлети пишними та соковитими;
  • одне яйце на таку кількість інгредієнтів, як у нашому рецепті – це ідеальне співвідношення, при якому яйце не зробить фарш тугим;
  • дрібні шматочки сала також надають котлетам соковитості та особливого смаку.

Такі прості рекомендації допоможуть вам приготувати розкішну страву, яку можна подавати на святковий стіл.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: