Дуже часто смак страви, залежить від зробленого соусу. Цей рецепт маринаду для оселедця, мені порадила подруга і я тепер його завжди використовую і хочу поділитися з вами. Оселедець в томатному соусі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- оселедець, 1 кг;
- томатний соус,2 ст.л;
- олія соняшникова, 100 мл;
- сіль і оцет 9% по 1 ст.л;
- червоний і чорний перець по 1 \ 2 ч.л;
- цукор, 2 ст.л;
- цибуля, 3 шт.
Процес приготування
Змішуємо олію з сіллю, цукром, томатним соусом (кетчупом), оцтом або лимонним соком, перцями.
Доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і знімаємо з плити. Цибулю ріжемо півкільцями і заливаємо гарячим соусом, добре перемішуємо.
Обробляє рибу, прибираємо все зайве, відрізаємо голову, хвости і плавники, промиваємо і просушуємо, прибираємо кістки і ріжемо на порційні шматочки.
У великій ємності укладаємо всі шарами – риба і соус, риба і соус.
Накриваємо ємність і ставимо в холодильник на 7 годин, але найкраще на добу, тоді закуска буде дуже пікантна, ароматна, добре промаринується.