Не додаю до помідорів ні сіль, ні спеції, ні кислоту: заливаю звичайною водою, взимку як свіжі

Таким чином я закриваю не менш 20 банок, а до весни все одно не вистачає. Помідори зберігають свою свіжість!

Простий і швидкий рецепт, з яким впорається навіть новачок в консервації. Однак є деякі важливі моменти, які слід враховувати.

Переходжу до процесу консервації

Помідори варто брати тугі і м’ясисті. Я ніколи не використовую перезрілі, м’які і дуже соковиті плоди. Зазвичай заготовлюю за цим рецептом сливки. Попередньо я їх помила і витерла, щоб були абсолютно сухі.

Ріжу помідори на половинки і видаляю плодоніжки. Щоб було швидше, розрізаю помідори злегка навскоси, тоді плодоніжка залишається тільки на одній частині плоду. Ця незначна хитрість добре економить час.

Нюанс №1. Банки необхідно простерилізувати в обов’язковому порядку, як і кришки. Стерилізувати потрібно навіть незважаючи на те, що потім їх буде необхідно піддати стерилізації з помідорами всередині.

У стерильні банки укладаю помідори і заливаю кип’яченою водою.

Нюанс №2. Вода повинна бути обов’язково кип’яченою, але при цьому не гарячою, а тепленькою, тобто кімнатної температури. Це важливий момент! Якщо ви заллєте плоди кип’ятком, то вони стануть м’якими і шкірка може злізти, а нам цього не треба!

Крім води, в банки я більше нічого не кладу. Солі, оцту і приправи не додаю! Ємності накриваю кришками і ставлю в каструлю, щоб стерилізувати.

Застеляю дно каструлі рушником і наливаю по плечики банок воду теплого стану. Гарячу не можна, а то банки лопнуть.

Розміщую на вогонь і після закипання, стерилізую 15-17 хвилин. Якщо у вас баночки об’ємом півлітра, то 10-12 хвилин буде достатньо.

Нюанс №3. Важливо помідори не перетримати в киплячій воді, а то вони стануть м’якими.

Витягаю баночки з каструлі і закручую кришками. Перевертаю, щоб перевірити на протікання.

Нюанс №4. Ємності я не загортаю в ковдру або щось інше. Просто залишаю їх на столі.

Переношу на зберігання в прохолодне місце.

Нюанс №5. Така консервація може спокійно простояти і в шафці на кухні. Однак погріб – кращий варіант для зберігання, адже тоді помідорчики не змінять свій колір і залишаться такими ж красивими і смачними, немов свіжі!

Взимку я роблю з таких помідорів салати, а воду використовую для приготування борщу. Вони дуже схожі на свіжі!

Салати з таких помідорів можна приготувати з будь-якою заправкою. Наш улюблений – з зеленню, цибулею, часником і олією. Неможливо відрізнити від свіжих помідорів, які я зриваю на своїй грядці!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: