Не знала, що так можна! Тушкована капуста: 3 рецепта і 3 лайфака

Пропоную 3 простих рецепта приготування тушкованої капусти: без неприємного запаху, з молоком і в банці. Всі вони легко готуються, ніяких важких і довгих етапів.

Для приготування тушкованої капусти будуть потрібні:

  • капуста, 500 г;
  • цибуля і морква, по 1шт;
  • вода, 100 мл;
  • сухарі панірувальні, 4 ст.л;
  • лавровий лист, перець, сіль.

Процес приготування

Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на тертці, цибулю дрібно ріжемо.

Овочі тушкуємо і потім додаємо капусту, перемішуємо і тушкуємо.

Солимо і перчимо, додаємо томатну пасту і воду, лавровий лист, тушкуємо близько 15 хвилин.

Капусту посипаємо сухарями, перемішуємо.

Порада: сухарі краще використовувати домашні, від магазинних з’являється не дуже приємний запах.

Щоб при тушкуванні капусти не з’являвся неприємний запах, зверху кладемо шматочок черствого житнього хліба і лавровий лист.

Для приготування тушкованої в молоці капусти необхідно:

  • капуста, 500 г;
  • цибуля і морква по 1 шт;
  • молоко, 80 – 100 мл;
  • зелень;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Процес приготування

Капусту шаткуємо. Цибулю дрібно ріжемо і тремо моркву, тушкуємо на сковорідці.

Додаємо капусту, перемішуємо і заливаємо молоком. Тушкуємо 15 хвилин, потім додаємо лавровий лист, сіль і перець. Тушкуємо кілька хвилин.

Капуста при готуванні не видаватиме запах через молоко.

Для приготування капусти з тефтельками в банці необхідно:

  • капуста, 1 кг;
  • цибуля і морква по 1 шт;
  • фарш, 500 г;
  • рис, 1 склянка;
  • яйце, 1 шт;
  • цукор дрібка;
  • сіль, перець, лавровий лист.

Процес приготування

Фарш заправляємо сіллю і перцем, додаємо яйце, відварений рис і перемішуємо до однорідності.

Обсмажуємо тефтелі на олії.

Нашатковану капусту змішуємо з цибулею і морквою, сіллю, цукром, перемішуємо.

Додаємо в капусту томатну пасту і перемішуємо.

На дно 3 л банки кладемо шар капусти, потім тефтелі і лавровий лист. Чергуючи шари до верху банки.

Вливаємо 50 мл води, накриваємо банку кришечкою з фольги.

Ставимо банку в холодну духовку, включаємо 180 градусів і готуємо 80 – 90 хвилин.

Відключаємо духовку і залишаємо в ній банку на 20 хвилин.

Ось такі смачні і прості рецепти тушкованої капусти ви можете включити в своє меню.

Не знала, що так можна! Тушкована капуста: 3 рецепта і 3 лайфака

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: