Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з м’ясом в духовці

Секрет смачних домашніх пиріжків з м’ясом – пишне повітряне тісто і соковита м’ясна начинка. А готувати просто і швидко.

Складові:

  • Борошно пшеничне – 500-550 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода тепла – 150 мл.
  • Молоко тепле – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 гр.

Інгредієнти для начинки:

  • Фарш (яловичина 70% + свинина 30%) – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода холодна – 50 мл.
  • Сіль – 1 ч. л. за смаком
  • Перець мелений за смаком

Для змазування пиріжків: яйце + молоко (1 ч. л.)

Просіваємо борошно (400 гр., потім додаємо частинами, щоб не забити тісто борошном), додаємо всі сухі інгредієнти: дріжджі, цукор, сіль і перемішуємо.

Додаємо тепле молоко, воду, яйце, олію, перемішуємо ложкою і збираємо тісто.

Потім вимішуємо тісто руками, приблизно хвилин 7. Миску змащуємо олією, тісто кладемо в миску і накриваємо плівкою. Залишаємо тісто в теплому місці для підйому, приблизно на 1 годину.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з м'ясом в духовці

Приготуємо начинку: в мисці змішати фарш, дрібно нарізану цибулю, сіль, перець, трохи холодної води (тоді пиріжки будуть соковиті і м’ясо добре пропариться!).

Тісто збільшилось, стало повітряним і пористим.

Тісто обминаємо, ділимо на невеликі шматочки і скачуємо в кульки, приблизно 16 кульок. Накриваємо серветкою і даємо тісту відпочити перед розкачуванням хвилин 10.

Стіл трохи присипаємо борошном, кожну кульку розкачати в корж. На кожен коржик викладаємо начинку, приблизно по десертній ложці. З’єднати краї і сформувати пиріжок.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з м'ясом в духовці

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з м'ясом в духовці

Деко змастити олією. Викладаємо пиріжки швом вниз, накрити серветкою і дати пиріжкам відпочити ще хвилин 10. Потім за бажанням пиріжки зверху змастити яйцем. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180-190 градусів, випікати приблизно 30-35 хвилин.

Неймовірне тісто! Найсмачніші пиріжки з м'ясом в духовці

Готові гарячі пиріжки викладаємо на тарілку, накриваємо серветкою, даємо трохи охолонути. Смачного! Готуйте з задоволенням!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: