Помідори з капустою – смачна заготівля на зиму. Такі помідори не особливо популярні і багато хто ніколи не чули про цей рецепт. Але ми вважаємо, що така заготовка гідна вашої уваги. Адже і помідори, і капуста просто ідеально доповнюють один одного. І виходять неймовірно смачними.
Необхідні продукти
- 1 головка капусти
- 2 моркви
- 3 болгарських перці
- 1 головка часнику
- 7 кілограм помідорів
Для маринаду на 3-ох літрову банку
- цукор – 100 гр
- сіль – 1 ст.л
- оцет 9% – 70 мл
- перець горошком – 3 шт
- запашний перець – 3 шт
- гвоздика – 3 шт
- зелень за бажанням
Починаємо приготування
Шаткуємо капусту і кладемо в миску. Додаємо до неї болгарський перець, нарізаний соломкою. І моркву, терту на тертці. Туди ж кладемо подрібнений часник і перемішуємо.
Беремо банку і на дно кладемо зелень. Зверху викладаємо помідори, потім викладаємо трохи салату. Потім знову помідори і знову капустяний салат.
У кожну баночку насипаємо цукор, сіль і вливаємо оцет. Потім помідори заливаємо простою водою до верху і накриваємо кришками. Підготовлені баночки ставимо в каструлю стерилізуватися на 12-13 хвилин. Потім кожну баночку закатуємо і перевертаємо кришкою вниз.
Залишаємо салат до повного охолодження, а потім прибираємо на постійне місце зберігання.