Неймовірно смачний торт «А-ля пташине молоко»

Дуже смачний торт з найніжнішим кремом. Готується він легко і просто, а результат перевершить ваші очікування. Спробуйте приготувати!

Продукти:

Тісто:

  • Яйця – 5 шт
  • Цукор – 180 гр
  • Какао -2 ст.л
  • Борошно – 170 гр
  • Сіль – 1/3 ч.л
  • Ванілін – 1 гр

Крем:

  • Молоко – 500 мл
  • Ванілін – 1 гр
  • Сіль – 1/3 ч.л
  • Манна крупа – 3 ст.л
  • Вершкове масло – 300 гр
  • Цукор – 200 гр (додаємо до смаку)
  • Сік лимона – 1 половина лимона

Глазур:

  • Молоко – 3 ст л
  • Какао -2 ст.л
  • Цукор – 2 ст.л
  • Вершкове масло – 40-50 гр

Для просочення:

  • Води – 80-100 мл
  • Кокосового сиропу – + 2 столові ложки / або трохи цукру /
  • Горіхи за бажанням

Як приготувати торт «А-ля пташине молоко»:

В окрему миску розбиваємо яйця. Додаємо сіль і збиваємо до пишної піни. Як тільки сіль розійшлася в яйцях, в 3 прийому висипаємо цукор і збиваємо. Додаємо до яєць ванілін. Яйця з цукром повинні бути добре збиті до пишності і практично до білого.

Тепер в 3 прийому також, потроху додаємо борошно і акуратно знизу-вгору змішуємо його, щоб зберегти максимальну легкість.

Роз’ємну форму застеляємо антипригарним пергаментом. Діаметр форми 24 см.

У готову форму, перекладаємо третю частину світлого тіста і акуратно розрівнюємо. У тісто, що залишився, засипаємо какао і точно так само акуратно помішувати, після чого перекладаємо шоколадне тісто, теж в іншу роз’ємну форму.

Ставимо наші коржі в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин (режим верх + низ).

Щоб упевнитися що корж повністю готовий, варто просто проколоти його зубочисткою, якщо вона суха значить корж готовий.

Після того як дістали коржі з духовки, необхідно їх остудити, перевернувши форми з коржами верх дном. У такому вигляді вони повинні постояти в середньому десь 15 хвилин.

Тепер необхідно дістати корж так як стінки ми нічим не змащуємо щоб корж піднявся рівно при випіканні. Далі потрібно акуратно пройтися ножем щоб від’єднати його від форми.

Для приготування крему необхідно спочатку зварити манну кашу. І для цього вливаємо в каструльку 50 мл молока і чекаємо коли воно закипить. Тепер сюди відправляємо третю частину ч.л солі і 1 гр ваніліну.

І тепер акуратно всипаємо 3 ст.л. манної крупи і постійно помішуючи варимо кашу середньої густини. Ні в якому разі відразу крупу всю не всипаємо щоб не утворилися грудочки. Варимо кашу на помірному вогні постійно помішуючи.

Готову кашу накриваємо кришкою і відправляємо в миску з холодною водою, щоб каша швидше охолола. Манна каша охолола, перекладаємо її в окрему миску.

Тепер приступаємо до збивання вершкового масла. Масло має бути кімнатної температури. Спочатку збиваємо просто масло до білого стану. Як тільки масло посвітлішало, до нього в два етапи всипаємо цукор і продовжуємо збивати. Поступово до масла з цукром додаємо по одній ложки манної каші. І продовжуємо на невеликих оборотах збивати. У самому кінці, додаємо сік половини лимона великого і ще раз трішечки збиваємо.

Крем готовий. Він виходить дуже повітряний ніжний і повірте, він дійсно дуже смачний.

Приступаємо до збирання торта.

Шоколадний корж, необхідно розрізати навпіл, щоб половинки були максимально однакові.

Кондитерське кільце ставимо на тарілку, на якій буде стояти наш торт. І правильно підібравши діаметр, опускаємо в форму перший шоколадний корж.

До 100 мл води, додаємо 2 столові ложки солодкого кокосового сиропу або можна додати просто трішечки цукру. Також можна додати легку нотку кави щоб трішечки просочити коржі. І тепер цим же сиропом за допомогою кисті, акуратненько просочуємо нижній корж.

Далі крем ділимо прям в мисці на 2 частини і першу частину викладаємо на шоколадний корж зверху. Крем добре розрівнюємо і поверх крему закладаємо світлий корж і знову крем. Верх закриваємо другим шоколадним коржем. Також просочуємо його верхівку і відправляємо торт постояти години 3 в холодильник.

Шоколадна глазур

У сотейник виливаємо 3 ст. л. молока. Безперервно помішуючи, додаємо 2 ст.л. какао, 2 ст.л. цукру і 40 гр. вершкового масла.

Все це, вариться на маленькому вогні. Тепер все гарненько перемішуємо і уварюємо до легкого загустіння і до повної гладкості і розчинення цукру. Вимикаємо і 5 хвилин нехай постоїть.

Подрібнюємо волоські горіхи.

Верх торта поливаємо глазур’ю і намагаємося її розподілити так, щоб вона не стікала по краях. Хоча якщо хтось любить потьоки, можна зробити як вам завгодно.

І тепер залишається тільки присипати торт горішками. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: