Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачних коржиків, які сподобаються абсолютно всім.
Вони виходять м’якими, ароматними і соковитими. Чудово гармонують з супами і гарячими напоями. Подати їх можна зі сметанним соусом, що теж дуже смачно. Приготувати простіше простого, знадобляться прості і доступні інгредієнти: все це не може не порадувати кожну господиню. Рекомендую всім спробувати ці чудово апетитні коржі.
Необхідні інгредієнти
- 330 гр борошна
- 1 столова ложка цукрового піску
- 250 мл кефіру
- 4 яйця
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 пучок зеленої цибулі
- 2 столові ложки соняшникової олії
- 30 гр вершкового масла
- 1 чайна ложка соди
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- кріп за смаком
Приготування коржів
В першу чергу об’єднуємо кефір і соду. Додаємо цукровий пісок і чайну ложку солі. Добре перемішуємо і частинами сипем борошно. Тепер замішуємо м’яке і липке тісто.
Потім попередньо відварені круто яйця нарізаємо великими кубиками.
Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо її. Після чого відправляємо на розігріту сковороду з сумішшю рослинного і вершкового масла, обсмажувати її до м’якості.
Вимиваємо зелену цибулю і обсушуємо її. Потім дрібно нарізаємо і відправляємо в ту ж сковороду. Перемішуємо все і продовжуємо процес смаження ще 2 хвилини.
Знімаємо з вогню і об’єднуємо з яйцями. Солимо та перчимо до смаку. Добре перемішуємо.
Тепер ділимо тісто на 6 однакових частин. Потім кожну з них розгортаємо в тонкий корж і по центру розміщуємо підготовлену начинку. Розрівнюємо її і складаємо до центру краї тіста. В результаті отримуємо конвертик з гострими кутами.
Потім ці кути трохи витягаємо і загортаємо до центру. Отримуємо шестикутну заготовку.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Розміщуємо заготовку швом вниз і трохи притискаємо її. Вогонь робимо мінімальним і накриваємо сковорідку кришкою. Обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору.
Після чого перекладаємо на паперові рушники для того, щоб прибрати зайве масло.
До столу подаємо теплими зі сметанним соусом.