У розпал гарбузового сезону просто гріх не готувати страви з цим найкориснішим інгредієнтом. У випічці гарбуз користується особливою популярністю. Він відмінно гармонує і доповнює смаки, і практично ніхто не може спочатку вгадати основний інгредієнт тієї чи іншої випічки. У пирозі всі інгредієнти ідеально поєднуються, утворюючи оригінальний неповторний смак. Сподобається всім. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Необхідні інгредієнти
- 250 гр гарбуза
- 100 гр грецьких горіхів
- 20 гр апельсинової цедри
- 4 яйця
- 150 гр цукрового піску
- 150 гр борошна
- 10 гр розпушувача
- дрібка ваніліну
В першу чергу подрібнюємо горіхи і цедру у велику крихту. Після чого очищаємо гарбуз і, використовуючи терку, натираємо його на великій фракції.
Тепер відділяємо жовтки від білків і перші, використовуючи міксер, збиваємо з ваніліном і 75 гр цукрового піску. Доводимо до світлого кольору.
Підготовлені горіхи, цедру і гарбуз відправляємо до жовткової маси. Додаємо борошно і розпушувач. Добре все перемішуємо.
Потім в іншій ємності об’єднуємо білки і решту цукру. Також збиваємо міксером. Доводимо до міцної маси. Після чого акуратно вмішуємо в основну масу.
Беремо форму і застеляємо її пергаментним папером. Потім виливаємо сюди тісто і розрівнюємо.
Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 60 хвилин.