Шоколадні десерти користуються популярністю завжди. Пропонуємо вам ще один приголомшливий варіант. Такий божественний десерт подарує вам справжнє блаженство. Молочна ніжність, насичений молочний смак, приємна насолода і тануча повітряна текстура: це поєднання просто не може в себе не закохати. Рекомендую всім спробувати.
Необхідні інгредієнти
- 100 гр чорного шоколаду
- 15 гр какао
- 6 столових ложок води
- 250 мл молока
- 200 мл вершків
- 30 гр цукрового піску
- 50 гр згущеного молока
- 8 гр желатину
В першу чергу дрібно нарізаємо шоколад і відправляємо в окрему ємність.
Тепер в іншу ємність сипем какао і вливаємо 2 столові ложки гарячої води. Добре перемішуємо до однорідності.
Потім желатин об’єднуємо з 4 столовими ложками води. У такому вигляді залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення потрібного часу розтоплюємо желатин в мікрохвильовці.
Тепер в сотейник наливаємо молоко і ставимо на вогонь. Нагріваємо до середньої температури.
Після чого додаємо цукор, згущене молоко і вершки. Продовжуємо гріти, постійно помішуючи суміш. Коли з’являться бульбашки додаємо підготовлене какао. Добре все перемішуємо, щоб не було грудочок.
Потім додаємо шоколадну крихту і знову все перемішуємо. Знімаємо з вогню і об’єднуємо з желатином.
Тепер проціджуємо суміш через ситечко. Ставимо цю ємність на ємність з крижаною водою. Помішуємо до загустіння.
Беремо окрему ємність і застеляємо її харчовою плівкою. Тепер виливаємо в неї підготовлену масу і ставимо в холодильник на 8 годин.
Після закінчення потрібного часу витягаємо десерт з форми і видаляємо плівку. Прикрашаємо какао і подаємо до столу.