Незрівнянний шоколадний десерт-мус – відмінний рецепт

Шоколадні десерти користуються популярністю завжди. Пропонуємо вам ще один приголомшливий варіант. Такий божественний десерт подарує вам справжнє блаженство. Молочна ніжність, насичений молочний смак, приємна насолода і тануча повітряна текстура: це поєднання просто не може в себе не закохати. Рекомендую всім спробувати.

Необхідні інгредієнти

  • 100 гр чорного шоколаду
  • 15 гр какао
  • 6 столових ложок води
  • 250 мл молока
  • 200 мл вершків
  • 30 гр цукрового піску
  • 50 гр згущеного молока
  • 8 гр желатину

В першу чергу дрібно нарізаємо шоколад і відправляємо в окрему ємність.

Тепер в іншу ємність сипем какао і вливаємо 2 столові ложки гарячої води. Добре перемішуємо до однорідності.

Потім желатин об’єднуємо з 4 столовими ложками води. У такому вигляді залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення потрібного часу розтоплюємо желатин в мікрохвильовці.

Тепер в сотейник наливаємо молоко і ставимо на вогонь. Нагріваємо до середньої температури.

Після чого додаємо цукор, згущене молоко і вершки. Продовжуємо гріти, постійно помішуючи суміш. Коли з’являться бульбашки додаємо підготовлене какао. Добре все перемішуємо, щоб не було грудочок.

Потім додаємо шоколадну крихту і знову все перемішуємо. Знімаємо з вогню і об’єднуємо з желатином.
Тепер проціджуємо суміш через ситечко. Ставимо цю ємність на ємність з крижаною водою. Помішуємо до загустіння.

Беремо окрему ємність і застеляємо її харчовою плівкою. Тепер виливаємо в неї підготовлену масу і ставимо в холодильник на 8 годин.

Після закінчення потрібного часу витягаємо десерт з форми і видаляємо плівку. Прикрашаємо какао і подаємо до столу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: