Незвичайна закуска з буряка. Салат з пікантним смаком

Сьогодні хочу з вами поділитися рецептом приготування дуже смачного пікантного буряка. Проста в приготуванні, легка і смачна страва з пряною ноткою. Готується з простих і доступних продуктів.

Такий салат-закуска підійде як на кожен день, так і на святковий стіл, а головне допоможе заощадити вам час, так як готується дуже просто.

Необхідні продукти:

  • Буряк – 2 шт. (2 великі або 3 середні)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (1 велика або 2 невеликі цибулини)
  • Французька зерниста гірчиця – 2 ч / ложки
  • Оцет винний білий – 3 ч. ложки (можна яблучний або виноградний)
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки (можна соняшникову)
  • Сіль за смаком
  • Орегано – 1/2 ч. ложки
  • Мелений коріандр – 1 ч. ложка
  • Мелений червоний перець пекучий – 1/3 ч. ложки

Покроковий процес приготування:

Промиваю під проточною водою буряк і загортаю в 1 шар фольги.

Відправляю його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 90 хвилин (якщо буряк великий, то на 120 хвилин). Після заданого часу дістаю буряк з духовки і даю йому охолонути, після чого очищаю від шкірки і нарізаю на брусочки. Як показано на фотографії.

Незвичайна закуска з буряка. Салат з пікантним смаком

Розміщую буряк в миску, до нього відправляю ріпчасту цибулю, тонко нарізану півкільцями.

Слідом до буряка і цибулі відправляємо червоний мелений перець, сіль, орегано і коріандр.

Туди ж додаю французьку зернисту гірчицю, оливкову олію і білий винний оцет. Все ретельно перемішую і відправляю в холодильник на 2-3 години, після чого салат-закуску можна подавати до столу.

Такий салат-закуска відмінно підійде до м’ясних страв, відвареного рису і картоплі, та й як самостійна страва має право на життя.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: