Сьогодні хочу з вами поділитися рецептом приготування дуже смачного пікантного буряка. Проста в приготуванні, легка і смачна страва з пряною ноткою. Готується з простих і доступних продуктів.
Такий салат-закуска підійде як на кожен день, так і на святковий стіл, а головне допоможе заощадити вам час, так як готується дуже просто.
Необхідні продукти:
- Буряк – 2 шт. (2 великі або 3 середні)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (1 велика або 2 невеликі цибулини)
- Французька зерниста гірчиця – 2 ч / ложки
- Оцет винний білий – 3 ч. ложки (можна яблучний або виноградний)
- Оливкова олія – 2 ст. ложки (можна соняшникову)
- Сіль за смаком
- Орегано – 1/2 ч. ложки
- Мелений коріандр – 1 ч. ложка
- Мелений червоний перець пекучий – 1/3 ч. ложки
Покроковий процес приготування:
Промиваю під проточною водою буряк і загортаю в 1 шар фольги.
Відправляю його в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 90 хвилин (якщо буряк великий, то на 120 хвилин). Після заданого часу дістаю буряк з духовки і даю йому охолонути, після чого очищаю від шкірки і нарізаю на брусочки. Як показано на фотографії.
Розміщую буряк в миску, до нього відправляю ріпчасту цибулю, тонко нарізану півкільцями.
Слідом до буряка і цибулі відправляємо червоний мелений перець, сіль, орегано і коріандр.
Туди ж додаю французьку зернисту гірчицю, оливкову олію і білий винний оцет. Все ретельно перемішую і відправляю в холодильник на 2-3 години, після чого салат-закуску можна подавати до столу.
Такий салат-закуска відмінно підійде до м’ясних страв, відвареного рису і картоплі, та й як самостійна страва має право на життя.