Незвичайний салат на зиму: щороку роблю на 2 банки більше, але до весни не вистачає

Я обожнюю цю заготовку за її відмінний смак, відсутність в рецепті оцту і стерилізації. Рідні теж люблять цей салатик, тому нам жодного разу його не вистачило до лютого, хоча я щороку закриваю на дві баночки більше, ніж в попередньому. Виходить, чим більше я консервую салату, тим частіше і більше ми його їмо. Зберігаю його вдома. Салат прекрасно підходить до будь-яких страв може бути поданий як гарнір. Рекомендую закрити на зиму!

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • Помідори – півтора кг;
  • Цибуля ріпчаста – 400 г;
  • Солодкий перець – 400 г;
  • Морквина – 400 г;
  • Рис – 120 г;
  • Сіль – півтора стол. ложки;
  • Три листа лаврових;
  • Олія соняшникова – 60 мл;
  • Перець запашний – десять горошин.

Переходимо до процесу приготування

Всі овочі необхідно очистити і помити.

Цибулю порізати на шматки великого розміру і скласти в об’ємну каструлю. Також порізати перець і помідори.

Скласти всі овочі в каструлю і помістити її на вогонь. Потрібно весь час мішати, поки не закипить.

Незвичайний салат на зиму: щороку роблю на 2 банки більше, але до весни не вистачає

Після закипання, додати моркву, яку перед цим потрібно грубо натерти. Добре перемішати.

Незвичайний салат на зиму: щороку роблю на 2 банки більше, але до весни не вистачає

Помідори виділять сік, і овочева маса зменшиться в об’ємі.

Через 10 хвилин салат буде виглядати ось так. Тоді потрібно посолити і продовжити варити на мінімальному вогні ще 20 хвилин. Часто помішувати.

Незвичайний салат на зиму: щороку роблю на 2 банки більше, але до весни не вистачає

Після влити олію, закинути промитий рис, покласти лавровий лист і додати духмяний перець. Рис додасть салату очманілий смак і зробить його більш ситним.

Незвичайний салат на зиму: щороку роблю на 2 банки більше, але до весни не вистачає

Гарненько перемішати і варити на вогні слабкої інтенсивності до готового стану рису, приблизно 25 хвилин.

Овочі не перетворюються в кашу, оскільки грубо нарізані.

Незвичайний салат на зиму: щороку роблю на 2 банки більше, але до весни не вистачає

Тепер салат необхідно розкласти по стерильним баночках і закатати або закрутити стерильними кришками. Перевернути ємності догори дном, загорнути у щось тепле і нехай остигають.

З такої кількості овочів виходить 4 півлітрові баночки салату.

Незвичайний салат на зиму: щороку роблю на 2 банки більше, але до весни не вистачає

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: