Якщо хочете спекти щось незвичайне і при цьому не витрачати багато часу, приготуйте німецький маковий сирний пиріг. Простіше простого. У блендері або руками приготувати пісочну крихту, заварити в молоці мак і манну крупу з’єднати з сиром. А потім все зібрати і вуаля – пиріг готовий до випічки. Єдине – довго чекати, коли ця смакота охолоне. Тому краще приготувати з вечора, а вранці насолоджуватися шматочком макового пирога і чашкою ароматного чаю.
Нам знадобляться:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 150 г охолодженого вершкового масла
- 100 г цукру
Для начинки:
- 750 мл молока
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 150 г маку
- 150 г манної крупи
- 250 г сиру
- 1 яйце
Приготування макового пирога
У блендері розтираю в крихту борошно, масло і цукор.
2/3 крихти викладаю на дно роз’ємної форми (24 см), утрамбовую і формую бортики приблизно 4 см. Ставлю в холодильник.
Змішую молоко, цукор і масло, доводжу до кипіння. У киплячу суміш додаю мак, і манку, добре перемішую і даю постояти 10 хвилин. Вийде густа маса (як сметана).
Збиваю блендером сир з яйцем.
Додаю макову масу і добре перемішую (збиваю блендером).
Викладаю начинку на холодне тісто.
А зверху решту крихти.
Запікаю 60 хвилин при 180С (до золотистої скоринки). Даю повністю охолонути у формі.