Німецький маковий сирник. Простий рецепт класичного пирога до чаю

Якщо хочете спекти щось незвичайне і при цьому не витрачати багато часу, приготуйте німецький маковий сирний пиріг. Простіше простого. У блендері або руками приготувати пісочну крихту, заварити в молоці мак і манну крупу з’єднати з сиром. А потім все зібрати і вуаля – пиріг готовий до випічки. Єдине – довго чекати, коли ця смакота охолоне. Тому краще приготувати з вечора, а вранці насолоджуватися шматочком макового пирога і чашкою ароматного чаю.

Нам знадобляться:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 150 г охолодженого вершкового масла
  • 100 г цукру

Для начинки:

  • 750 мл молока
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г маку
  • 150 г манної крупи
  • 250 г сиру
  • 1 яйце

Приготування макового пирога

У блендері розтираю в крихту борошно, масло і цукор.

2/3 крихти викладаю на дно роз’ємної форми (24 см), утрамбовую і формую бортики приблизно 4 см. Ставлю в холодильник.

Німецький маковий сирник. Простий рецепт класичного пирога до чаю

Змішую молоко, цукор і масло, доводжу до кипіння. У киплячу суміш додаю мак, і манку, добре перемішую і даю постояти 10 хвилин. Вийде густа маса (як сметана).

Німецький маковий сирник. Простий рецепт класичного пирога до чаю

Збиваю блендером сир з яйцем.

Додаю макову масу і добре перемішую (збиваю блендером).

Німецький маковий сирник. Простий рецепт класичного пирога до чаю

Викладаю начинку на холодне тісто.

А зверху решту крихти.

Німецький маковий сирник. Простий рецепт класичного пирога до чаю

Запікаю 60 хвилин при 180С (до золотистої скоринки). Даю повністю охолонути у формі.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: